Lehmann spant met excentrisch boutsysteem • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Lehmann spant met excentrisch boutsysteem

Het Zwitserse familiebedrijf PL Lehmann heeft vorig jaar een nieuwe generatie aangedreven rondraaitafels op de markt gebracht: de Serie 500. Tijdens de EMO Hannover 2011 wordt voor deze tafels het excentrische boutsysteem Zentrix voorgesteld. Eveneens nieuw is een op HSK gebaseerd palletsysteem (foto hierboven).

Door de modulaire opbouw van de CNC-gestuurde ronddraaitafels van Lehmann is het mogelijk om met vier bouwgroottes meer dan 170 verschillende varianten en combinaties te configureren. Zentrix is een excentrisch boutsysteem dat voor bijna elke ronddraaitafel met grondplaat geschikt is en een nauwkeurige uitlijning mogelijk maakt. Eenmaal in positie gebracht kan de plaat zo vastgezet worden dat de inrichting zonder opnieuw uitrichten af- en opgebouwd kan worden.

 

Zentrix width =

Het nieuwe opspansysteem Zentrix maakt het mogelijk om op de machine snel en eenvoudig achteraf uit te richten zonder dat hiervooraanpassingen noodzakelijk zijn (foto’s: Bokhoven BTM)

 

HSK

Nieuw is ook het op HSK gebaseerde Posfix palletsysteem. Door hiervan gebruik, kan een geruiker  in veel gevallen afzien van opspansystemen met een hogere prijs zoals nulpuntsspansystemen. Mocht er voor veeleisende bewerkingen toch een nulpunt- of palletsysteem nodig zijn dan is via gestandaardiseerde adapters montage van producten van verschillende aanbieders op de ronddraaitafels mogelijk. Zo zijn er adapters voor onder andere Erowa, System 3R, Unilock, Schunk, Parotec, Lang, Yerly, Tobler, Triag en Stark.

 

Fanuc PMi CNC

Nieuw bij Lehmann is ook het gebruik van de Fanuc PMi CNC-besturing voor de aansturing van haar bijzetassen. Deze voordelige, in vele talen beschikbare besturing is DIN ISO programmeerbaar. De gebruiker profiteert natuurlijk daarnaast van de wereldwijde Fanuc service. Lehmann wordt in de Benelux vertegenwoordigd door Bokhoven BTM. Lehmann heeft ondertussen ook de comptabiliteit van de Serie 500 met nog meer machinebesturingen uitgebreid. Naast de motoren voor Fanuc, Siemens en Heidenhain besturingen zijn nu ook aandrijvingen voor Sanyo, Yaskawa, Mitsubishi, Meldas, Num en Bosch beschikbaar. De video toont Lehmann opspangereedschap in actie:

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven