Lasrobot van Bollegraaf last complete frames • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Lasrobot van Bollegraaf last complete frames

Lasrobotintegrator Valk Welding heeft een lasrobotinstallatie gebouwd voor Bollegraaf Recycling Machinery in Appingedam. De lasrobotinstallatie heeft een langsverplaatsing van 33 m, is uitgerust met drie Panasonic Tawers-lasrobots en is voorzien van twee manipulatoren voor respectievelijk 5 en 25 ton.

De complete installatie is ontwikkeld en gebouwd op de hoofdvestiging van Valk Welding in Alblasserdam, waar de cel is afgenomen onder productieomstandigheden. Daarbij is één van de producten, die volledig offline is geprogrammeerd, zonder interventie afgelast. De cyclustijd van het desbetreffende product bedroeg meer dan 4 uur en was door Valk Welding met het DTPS G2 programmeersysteem offline geprogrammeerd.

 

In deze lasrobotinstallatie, waarbij veelvuldig gebruik gemaakt wordt van meerlagentechniek, is ook de middle en thick plate software van Panasonic toegepast. Deze software maakt het mogelijk de lasprocedures bij zwaardere lasconstructies en toepassing van meerlagentechniek, vergaand te vereenvoudigen.

 

Offline geprogrammeerd 

Tijdens de afname konden de programma’s die offline waren geprogrammeerd, zonder enige correctie worden toegepast. De robotinstallatie is inmiddels geïnstalleerd in Appingedam en heeft inmiddels de eerste producten volautomatisch afgelast. Het grootste product dat gelast wordt op de robotinstallatie bij Bollegraaf heeft een cyclustijd van meer dan 28 uur.

 

Bollegraaf Recycling Machinery maakt balenpersen voor oud papier en systemen voor de verwerking van industrieel en huishoudelijk afval. Met de nieuwe lasrobotinstallatie gaat Bollegraaf de complete frames voor balenpersen aflassen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven