Ga naar hoofdinhoud

Lasersnijder Meyn communiceert met ERP

Onder het motto ‘één live demonstratie zegt meer dan honderd folders’ had Trumpf eind januari de plaatwerk-branche uitgenodigd bij Meyn in Oostzaan om de mogelijkheden van het TruTops FAB softwarepakket in de praktijk te aanschouwen.

Meyn, mondiale marktleider op het gebied van pluimveeslachtmachines, is in het voorjaar van 2012 verhuisd naar een nieuw pand in Oostzaan en van die overstap is gebruik gemaakt om het hele productieproces nog eens onder de loep te nemen en te stroomlijnen. Wat betreft het lasersnijden heeft dat geleid tot de aanschaf van een nieuwe 5 kW Trumpf Trulaser 3030 van het type L20 met Liftmaster, in combinatie met een bestaand TKL-platenmagazijn van Stopa.

 

Trumpf 3030 laser Meyn

De Trumpf Trulaser 3030 bij Meyn, waarbij gebruik wordt gemaakt van TruTops FAB voor de communicatie met het ERP-systeem. Met minder mankracht 25 procent meer productie  (Foto’s: Marian Oosterink)

 

ERP

Tevens is geïnvesteerd in het TruTops FAB softwarepakket van Trumpf om de machine rechtstreeks te kunnen laten communiceren met het ERP-systeem bij Meyn (Baan IV van Infor in dit geval), zodat de handmatige verwerking van gegevens in dit traject tot een minimum kan worden gereduceerd.

 

In een komend nummer van Metaal Magazine meer informatie over de datacommunicatie tussen lasersnijden en ERP.

 

Op 28 februari organiseert Trumpf een themamiddag over laserlassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven