Laser Prima Power boort hoekgaten combustor • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Laser Prima Power boort hoekgaten combustor

CylPerf van Prima Power is een software om complexe patronen te boren met de Laserdyne fiberlaser. De foto toont een patroon van gaten met een diameter van 0.4 mm op een oppervlakte die onder een hoek staat van 30 graden (foto: Prima Power)

Prima Power gebruikt de CylPerf software voor het boren van kleine ondiepe hoekgaten in verbrandingskamers van luchtvaartmotoren met behulp van Laserdyne fiberlaser. Het proces garandeert een constante en repeteerbare kwaliteit in termen van metallurgie en geometrie, met het voordeel van een gereduceerde cyclustijd.

CylPerf, de afkorting voor ‘cylinder perforation’, is een grafische software voor het aansturen van de Laserdyne fiberlaser en het programmeren van bewerkingen in cilindrische componenten, zoals componenten voor de verbrandingskamers van turbinemotoren. De software kan ingezet worden voor enkelpuls-, percussie- en trepaneerboren. Het is tevens mogelijk om deze verschillende boortechnieken te combineren in een component en zelfs een sectie van het onderdeel. Met percussieboren zijn gaten met een diameter van 0.2 mm tot 0.6 mm mogelijk en deze kunnen onder steile hoeken in moeilijk te bewerken materialen aangebracht worden. Duizenden gaten kunnen op deze manier snel in een 3D-oppervlakte worden aangebracht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven