Laser meet afstand in microseconden • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Laser meet afstand in microseconden

Als men de grootte van een ruimte wil opmeten, is de snelheid van de standaard lasermeetapparatuur voldoende. Voor mobiele toepassingen op straat kan het echter niet snel genoeg gaan. Duitse onderzoekers hebben de meetcapaciteit van een laserscanner vertienvoudigd.

De scanner zendt korte laserpulsen uit die worden gereflecteerd door de hindernissen. De tijd die het licht nodig heeft om weer op de geïntegreerde sensor terug te komen, levert informatie over de afstand tot de hindernis. De resultaten worden gekoppeld aan de positie van de auto, die wordt bepaald door satellietmetingen.

 

De onderzoekers hebben de meetcapaciteit voor de afstandmeting belangrijk verhoogd. Kern van de laserscanner is de laserafstandmeting. De onderzoekers kunnen nu of tienmaal sneller meten of bij dezelfde snelheid van de scanner, bijvoorbeeld in een vliegtuig, tien keer zoveel punten analyseren. De onderzoekers hebben daartoe nieuwe elektronische schakelingen en speciale software voor de dataverwerking ontwikkeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven