Laser lasercombi Trumpf last ook • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Laser lasercombi Trumpf last ook

In een onlangs verschenen nieuwsbrief geeft Trumpf meer informatie over de lasercombi Trumatic 3000 fiber. Een plaatbewerker kan met deze machine vanzelfsprekend ponsen en lasersnijden. Tijdens de ponswerkzaamheden kan het laserlicht van de schijflaser echter ook elders via een lasernetwerk gebruikt worden voor bijvorbeeld laswerkzaamheden.

Het koppelen van de Trumatic 3000 fiber lukt vanwege de flexibele lichtgeleiding die dankzij de schijflaser (een vastestoflaser) mogelijk is. Kijk hier voor meer technische informatie.

 

De video hieronder laat een Trumatic 3000 fiber und Trulaser Robot 5020 in een een lasernetwerk van Trumpf

 

 

Twee machines

De basisgedachte achter deze combinatie is dat bij een ponslasercombinatie de laserbron gemiddeld 20% van de bewerkingstijd bezig is. De resterende 80% is de machine aan het ponsen. Vandaar dat de koppeling van de laserbron via een lasernetwerk aan een tweede machine mogelijk is. Dit kan een laserlasmachine. Terwijl de ponslasermachine met een ponsbewerking bezig is, kan de laserbron geschakeld worden naar de laserlasmachine. Zo wordt de laserbron veel efficiënter gebruikt en hoeft een plaatbewerker maar één laserbron aan te schaffen voor twee machines. In ons land heeft Trumpf een vestiging in Hengelo (O).
 
netwerk width =
De koppeling van een ponslasercombi aan een laserlaswerkwerkplek via een lasernetwerk (foto’s: Trumpf)
 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven