Ga naar hoofdinhoud

Lasbeurs centraal in Metaal Magazine

Volop aandacht voor de vakbeurs Schweissen und Schneiden; de normale lasprocessen als booglassen en weerstandlassen blijven de trekpaarden, maar het accent op deze vierjaarlijkse beurs ligt op het verfijnen en optimaliseren om de efficiency te verhogen.

Verder een interview met Geri van Krieken, lastechnisch adviseur bij het NIL. Zij is blij met de Europese lasnorm NEN-EN 1090 deel 2.

 

Matec 40P

Bij Matec in Köngen (D) werd de Hausausstelung bezocht, waar onder meer de vijfassige portaalmachine Matec 40P viel te bewonderen. Het Y-bereik van deze machine kan tot 1500 mm worden vergroot.

 

Tijdens het slijpsymposium in het Zwitserse Thun werd de toekomst van het slijpen besproken. De ontwikkeling van de slijptechniek zal vooral in software en hardware gezocht worden. Een modeloffensief tijdens de huisshow van Hurco in Landsham bij München als aanloop voor de EMO Milano. Met uitbreidingen van bestaande machines en nieuwe concepten wil Hurco een groter marktaandeel winnen.

 

Titaan verspanen

Tijdens de internationale ‘Presse-Tag’ begin juli in Kirchheim/Teck liet Makino zien, dat met zijn T4 zelfs het taaie titaan verspaand kan worden. Het draaimoment van deze vijfasser bedraagt 1000 Nm bij een toerental van 955 min-1.

 

Verder nieuwe mogelijkheden bij het bewerken van harde materialen door ultrasoon ondersteund verspanen en een ultrakort gepulste laser die functionele oppervlaktestructuren mogelijk maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven