Lantek bestuurt Euromac-ponsrobots • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Lantek bestuurt Euromac-ponsrobots

Lantek, specialist in digitale transformatie van de plaatwerksector, kondigt een samenwerkingsovereenkomst aan met Euromac; Italiaans leverancier van machines voor het werken met plaatwerk, waaronder CNC-pons, buig- en geautomatiseerde plaatwerksystemen. Met de overeenkomst wordt het mogelijk de Sorting Cell te besturen die geprogrammeerd is met de Kuka KR 10.

Het gehele pons- en daaropvolgende palletiseerproces door de Kuka KR 10 robot wordt aangestuurd met de Lantek Expert Punch-Plus en Lantek Stackmaster, die de loslijn voor onderdelen en de daaropvolgende palletisering en opslag ervan automatiseert.

Hele proces

De Lantek software-oplossingen zijn verantwoordelijk voor het hele proces, dat begint met het programmeren van de CNC Punch. Tijdens het ponsproces werpt de machine de onderdelen uit via een luik. De onderdelen gaan vervolgens langs een transportband naar een ‘AI vision’-tafel waar een camera detecteert hoe het onderdeel ligt.

De Lantek software gebruikt deze informatie over vorm en oriëntatie van het onderdeel om de positionering van de zuignappen van de robot te controleren en deze te activeren om elk onderdeel op te pakken. De robot draait daarna het onderdeel en plaatst het op de juiste plaats op de opslagpallet.

Productie volledig onbeheerd

Doordat er volledige controle is over het pons- en palletiseerproces, kan het hele productiecyclus voor grote hoeveelheden onderdelen geautomatiseerd worden, waardoor de productie volledig onbeheerd kan worden uitgevoerd.

“De nauwe samenwerking tussen Euromac en Lantek is een belangrijke stap voorwaarts richting volledige procesautomatisering van de ponslijnen en de daaropvolgende palletisering van de onderdelen”, zegt Francisco Pérez, directeur OEM-kanaal bij Lantek.  

Dit kan met behulp van moderne technologie zoals artificial vision-systemen en robots. “Deze technologie maximaliseert de productiesnelheid en flexibiliteit en verbetert de arbeidsomstandigheden en veiligheid van de werknemers”, aldus Pérez.

‘Geweldige kans’

“Voor ons is dit een geweldige kans om Lantek software voor de Kuka KR 10 te gebruiken”, zegt  Ferrán Villanueva, salesmanager van Euromac.

“Het stelt ons in staat om de processen te optimaliseren, de tijden te verkorten en een efficiënte werking te bereiken, waarbij de hoogste kwaliteit en de strakste reactietijden van deze robot, een van de meest geavanceerde op de markt, worden gegarandeerd”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven