Landré presenteert nieuwe HP 3D-printer tijdens 3D-Printing Event • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Landré presenteert nieuwe HP 3D-printer tijdens 3D-Printing Event

Landré presenteert als eerste in de Benelux de nieuwe HP 3D-printer tijdens het 3D-Printing Event in Houten. (foto: Landré_

3D-Printen biedt volop mogelijkheden als volwaardige producttechnologie, maar de markt is nog zoekende. “Met welk systeem kan ik direct eindproducten produceren in een duurzame kwaliteit, zowel in enkelstuks als in serie?” Met de introductie van de nieuwe Jet Fusion 3D-printer serie lijkt HP invulling aan die vragen te geven.

De HP Jet Fusion 3D-printer produceert namelijk duurzame eindproducten sneller en goedkoper dan wat tot nu toe mogelijk was. Kunststofverwerkende bedrijven kunnen daarmee kleine series goedkoper en sneller produceren, machine- en apparatenbouwers kunnen enkelstuks metalen onderdelen zelf vervangen door lichtere kunststof producten en fabrikanten kunnen hun producten customizen. Daarmee gaat HP de industriële productie serieus doorbreken en zal 3D printen onderdeel van het productielandschap worden.

Landré
Landré, onder meer gespecialiseerd in verkoop en serviceverlening van 3D-printsystemen, gaat als eerste in de Benelux, deze unieke 3D-printer aan de Nederlandse maakindustrie presenteren. De presentatie van de HP Jet Fusion 3D-printer is één van de high lights op het 3D-Printing Event dat Landré op 10 en 11 mei organiseert.

Breder perspectief
In een compact middagprogramma zet Landré produceren met de nieuwe HP technologie in een breder perspectief. Saxion Hogeschool geeft daarbij, aan de hand van hun ervaringen met SLM printtechnologie met ConceptLASER, antwoord op praktische vragen als “hoe ga je om met het ontwerp en waar moet je vooraf rekening mee houden?” Aansluitend geeft de Belgische scale-up Twikit uitleg over de mogelijkheden van digitale productie voor 3D-customization. Twikit zet met hun software een nieuwe standaard voor de manier waarop brands hun ontwerpen en producten kunnen maken: klantgericht, productie-on-demand en digitaal. 3D-produceren speelt daarin een sleutelrol. Ter afronding legt HP de link naar real-time en on-demand produceren met de presentatie van de HP Jet Fusion 3D-printer.

Datum : 10, 11 mei 2017
Locatie: Landré, Zeilschip 40, 3991 CT Houten
Meer info: www.landre.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven