Landes maakt complex werk met 508MT van Willemin-Macodel • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Landes maakt complex werk met 508MT van Willemin-Macodel

Directeur Herman Koning: “Werken met machines als de 508MT maakt robuuste processen mogelijk. Dat is wat klanten eisen en wat we zelf nastreven” (foto: Marian Oosterink)

Met in totaal acht bestuurde assen is de 508MT van Willemin-Macodel bij uitstek geschikt voor de bewerking van complexe producten, waar een combinatie van draai- en freesbewerkingen om de hoek komt kijken. Producten zoals die bij Landes High End Machining in Emmen veelvuldig op het programma staan.

Door de automatische stafaanvoer heeft de 508MT op het eerste gezicht veel weg van een draaimachine. “Qua procesvoering zijn er echter toch meer overeenkomsten met een freesmachine”, aldus directeur Herman Koning. De 508MT bij Landes beschikt over een volwaardige freesspindel. De spindel neemt daarbij de lineaire bewegingen en de kanteling voor zijn rekening. Het lineaire werkbereik (X,Y,Z) bedraagt 450 mm x 250 mm x 425 mm, terwijl de B-as over een hoek van –15º tot +100º kan roteren. Bij draaibewerkingen komt nog een extra W-as om de hoek kijken. Willemin-Macodel wordt in ons land vertegenwoordigd door Promas uit Maasbree.

Binnenkort in Metaal Magazine een artikel over de technische mogelijkheden van de 508MT van Willemin-Macodel bij Landes High End Machining. Wilt u dat niet missen, neem dan nu een abonnement.

Bekijk hieronder een video’s van Landes en van Willemin-Macodel:

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven