Kuka bouwt nieuwe productiehal Augsburg • Metaal Magazine
Nieuws

Kuka bouwt nieuwe productiehal Augsburg

Robotcel voor wrijvingslassen van Kuka tijdens de gieterijbeurs GIFA in 2015.

Kuka investeert 100 miljoen euro in de hoofdvestiging in Augsburg. Zo komt er onder meer een nieuwe productiehal met twee verdiepingen en een Kuka Campus voor start-ups. De uitbreiding moet in 2025 klaar zijn en dan 1600 extra arbeidsplaatsen opleveren. Dat meldt Made-in-Europe.nu.

Kuka, dat vorig jaar is overgenomen door het Chinese Midea, ziet Industrie 4.0 als drijvende kracht achter de eigen groei. Investeringen in automatiseringstechnologie nemen wereldwijd toe, en Kuka speelt daar met de robots een belangrijke rol in.

In het tweede kwartaal van dit jaar zag Kuka de orderintake toenemen met 12,8% tot net iets meer dan 1 miljard euro. Daarop werd een netto winst van € 33,6 miljoen behaald, meer dan een verdrievoudiging vergeleken met een jaar eerder.

Robotics

De robotics divisie draait met 350 miljoen euro orderintake voor meer dan een derde bij aan de positie verkoopcijfers. De System divisie is goed geweest voor 437 miljoen euro aan nieuwe orders in het voorbije kwartaal. En het pas overgenomen Swisslog – mobiele units voor robots – draagt direct 234 miljoen euro bij.

De uitbreiding is hard nodig, want de huidige accommodatie is te klein om de groeiende orderstroom af te kunnen handelen. Bij de Kuka Campus gaat de robotfabrikant samenwerken met andere bedrijven en Augsburg Innovation Park.

EMO 2017

Kuka Robotics toont op de komende EMO in september onder meer ready2_use pakketten, robotcellen en industriële robots voor de metaalindustrie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven