Nieuws

Kramp in ‘Unieke Achterhoekers aan het werk’

Logistiek manager Frank Dijkstra van Kramp (midden) krijgt van Peter van der Wardt, wethouder gemeente Oude IJsselstreek, het bordje ‘Unieke Achterhoekers aan het werk’.

Kramp in Varsseveld doet mee aan het initiatief ‘Unieke Achterhoekers aan het werk’. Daarom kreeg het bedrijf het bijbehorende bordje uitgereikt. Met het initiatief wordt Achterhoekers met een arbeidsbeperking óf een grote afstand tot de arbeidsmarkt een kans geboden op een baan of werkervaringsplek bij een bedrijf in de regio.

Kramp Nederland is al lange tijd bezig met inclusief ondernemen en is in staat om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek te bieden, te laten integreren in de bedrijfsvoering en vaak ook een duurzame arbeidsplek te bieden. Daarvoor is een samenwerking tot stand gekomen.

Werkgeversservicepunt Achterhoek is een samenwerkingsverband van UWV, Laborijn, Sociale Dienst Oost Achterhoek (SDOA, voorheen Hameland) en diverse gemeenten. Voor werkgevers in de regio is WSP Achterhoek het centrale aanspreekpunt als het gaat over aannemen van personeel met een afstand tot de arbeidsmarkt, advies over subsidies en informatie over de regionale arbeidsmarkt.

Kramp wordt ‘ontzorgd’

Door wijzigingen in de wetgeving zijn ook mensen met een bijstandsuitkering toegevoegd aan de doelgroep van de Participatiewet. Om de mogelijkheden voor deze medewerkers te onderzoeken binnen Kramp is Randstad Participatie toegevoegd als sociale partner aan de al bestaande samenwerking met WSP Achterhoek.

De samenwerking tussen de verschillende partijen zorgt ervoor dat Kramp voor een groot deel wordt ontzorgd en dat de plaatsing van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt goed verloopt.

Jan Frans Berends, logistiek directeur van Kramp, hecht grote waarde aan een gedegen aanpak. “Een structurele werkwijze bestaat uit een goede selectie en een gerichte begeleiding. Dan levert het wat op. Het is mooi om te zien dat het succes heeft.”

60 mensen, 7 miljoen bakken

Inmiddels werkt Kramp al meer dan 5 jaar samen op dit vlak, hebben meer dan 60 mensen een werkplek bij Kramp gekregen en zijn er al 7 miljoen verzendbakken gereed geleverd vanuit het bakkenproces. Daarbij worden de rode verzendbakken schoongemaakt, gerepareerd en herlabeld.

Ook voor de corveedienst worden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ingezet. “De mensen zijn zeer gemotiveerd en weten van aanpakken. Indien gewenst of mogelijk kunnen ze ook doorgroeien”, vertelt logistiek manager Frank Dijkstra.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven