Van Knippenberg investeert in Samsung draaibank • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Van Knippenberg investeert in Samsung draaibank

De Samsung PL249 BLM wordt op zijn plaats gezet bij Van Knippenberg (foto: Van Knippenberg)

Van Knippenberg Metaalindustrie uit Hedel heeft onlangs geïnvesteerd in een PL249 BLM CNC- draaibank van Samsung met automatische aanvoer. De nieuwe machine weegt al snel vier ton, dus dat is niet iets om een paar keer te verplaatsen; die moet direct op de goede plek in de werkroute komen.

“Het bijzondere van deze machine is dat hij zo ontzettend veel kan”, vertelt Maurice Schouten, CNC-draaibankspecialist bij Van Knippenberg. “De Samsung PL249 BLM heeft automatische stafaanvoer en er zitten veel automatisch aangedreven gereedschappen. Hierdoor kan je de machine programmeren om extreem moeilijke dingen te laten maken. De CNC-draaibank kan automatisch doorwerken om maatwerk producten te maken. En dat allemaal zonder dat er gereedschappen voor het boren, frezen, zagen e.d. geplaatst, gesteld of aan- afgekoppeld hoeft te worden.” Een aantal werknemers van Van Knippenberg worden momenteel opgeleid om met de machine te werken. Schouten: “Een optimaal resultaat krijg je met de juiste combinatie van goed materiaal en echte vakmensen.”

Investeren in toekomst

“Blijven investeren is belangrijk om je in de toekomst staande te houden, dit zijn echt lange termijn investeringen om onze concurrentiepositie de komende jaren goed te houden”, Aldus Peter van Knippenberg, eigenaar van het bedrijf. Vandaar de weloverwogen beslissing om het toch al grote machinepark verder uit te bereiden met deze nieuwe  bewerkingsmachine. “De meeste bedrijven hebben zich gespecialiseerd maar wij hebben de kracht om heel breed specialistisch werk te leveren. Naast plaatwerk, laswerk, draaiwerk, buigwerk doen wij ook al het constructiewerk en de nabehandelingen zelf in eigen huis”, vertelt Knippenberg.

Van Knippenberg Samsung
Van Knippenberg (l) en Schouten voor de nieuwe Samsung PL249 BLM CNC-draaibank

Eén reactie op “Van Knippenberg investeert in Samsung draaibank

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven