Ga naar hoofdinhoud

Kersten snijdt plaat tot 120 mm dik

Kersten Europe heeft geïnvesteerd in een nieuwe plasma-autogeen-snijportaal. Het nieuwe snijportaal wordt momenteel geïnstalleerd. Het snijportaal met integraal afzuigsysteem wordt voorzien van een plasmabranderkop en een geavanceerde autogeen brandaggregaat.

Met plasma kunnen complexe 3D-contouren worden gesneden uit platen tot 40 mm dik. Het autogeen brandaggregaat heeft een ‘Infinitely Rotating three-burner-unit’ met een 3D-bevelkop voor het snijden van maximaal 120 mm dikke C-stalen platen (82 mm onder 45 graden). De snijmachine heeft een maximale snijbreedte van 4,5 m en een bedlengte van 16 m. Na de recente investering in een zware plaatbuigmachine (foto hierboven) bleek de bestaande snijcapaciteit van Kersten Europe niet toereikend.

 

Met de komst van het nieuwe snijportaal kan Kersten Europe naast het buigen en samenstellen van conussen en cilinders, ook uitslagen van dikwandige ferro en non-ferro platen snijden

Met de komst van het  nieuwe snijportaal kan Kersten Europe naast het buigen en samenstellen van conussen en cilinders, ook uitslagen van dikwandige ferro en non-ferro platen snijden (foto: Kersten) 

 

Tot 150 mm buigen

Om hier op in te spelen is geïnvesteerd in een nieuwe plasma-autogeen snijportaal. De nieuwe pers is in staat dikwandig plaatstaal tot 150 mm te buigen met een nauwkeurigheid van 0,01 mm. In maart is de snijmachine operationeel. Naast het nieuwe snijportaal is geïnvesteerd in twee 20 tons kranen waarmee het gezamenlijke hijsvermogen wordt uitgebreid tot 60 ton. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven