Kersten buigt 150 mm dikke plaat • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Kersten buigt 150 mm dikke plaat

Op basis van vragen uit de markt bouwde Kersten Europe in samenwerking met Bosch Rexroth uit Boxtel een 2400 tons hydraulische afkantpers waarmee plaatstaal met een lengte tot 3,3 m en een dikte tot 150 mm is te buigen. Het frame is afkomstig uit Frankrijk.

De basis van de machine van Kersten Europe werd gevonden in Frankrijk in een 2400 tons pers die daar werd gebruikt om diep te drukken. Het idee was om deze machine om te bouwen naar een synchroon gestuurde pers die hetzelfde principe hanteert als een normale afkantpers. Maar daarbij werden verschillende extra eisen gesteld. Onder meer ten aanzien van het synchroniseren van de bovenbalk, de benodigde druk en de ijlgang van de machine.

  2400 width =

De nieuwste machine bij Kersten Europe is volledig in eigen beheer opgebouwd om (nog) dikker plaatmateriaal te kunnen buigen voor onder meer de windenergie- en offshore sector (foto’s: Kersten/Bosch Rexroth)

 

Cilinders

De zes cilinders van de pers zijn volledig gereviseerd en onder meer voorzien van nieuwe manchetten, geleidingen en nieuwe verchroomde stangen. Verder zijn de cilinders onderverdeeld in twee groepen van drie cilinders die elk worden aangedreven door een eigen hydrauliekunit. Om de gewenste nauwkeurigheid van 1/100 mm te bereiken is het noodzakelijk dat de twee groepen exact synchroon bewegen hetgeen mogelijk is gemaakt door de toepassing van speciale besturingskaarten.

 

In een volgend nummer van Metaal Magzine meer informatie over deze 2400-tons pers. Kijk hier voor een aanbieding voor een abonnement op Metaal Magazine.

 

 
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven