Kamp en Constantijn naar Hannover Messe 2017 • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Kamp en Constantijn naar Hannover Messe 2017

Industry 4.0 staat op Hannover Messe 2017 centraal met als hoofdthema Integrated Industry Creating Value (foto: archief Aandrijftechniek)

De Nederlandse high tech bedrijvensector is volgende week, van 24 tot en met 28 april aanstaande, weer ruim vertegenwoordigd tijdens de Hannover Messe. Net als voorgaande jaren slaan Brainport Industries, Holland Innovative, Koninklijke Metaalunie, Mikrocentrum en Nevat de handen ineen om 43 bedrijven en start-ups te presenteren. Met als speciale gasten onder meer  demissionair Minister van Economische Zaken Henk Kamp en ZKH Prins Constantijn.

Met een overvolle agenda met veel aandacht voor business, netwerken, kennis delen en Holland High Tech Branding wordt het weer een spannende week. Met 140 stands verdeeld over verschillende hallen, heeft Nederland, na Duitsland en China, de derde grootste vertegenwoordiging. Het strategisch belang van Hannover Messe wordt ook vanuit de overheid erkend. Zo brengen demissionair Minister van Economische Zaken Henk Kamp, Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Sander Dekker en Special Envoy StartupDelta ZKH Prins Constantijn een bezoek aan de diverse paviljoens waaronder ook aan het Dutch Industrial Supply Pavilion. Zij nemen onder andere deel aan discussies over belangrijke thema’s als smart industry,  innovatie en start-ups, digitalisering, big science voor industrie, duurzame energie en (E-)mobiliteit.

Samenwerking en innovatie als drijvende krachten

Het Dutch Industrial Supply Pavilion presenteert de gehele supply-chain: van idee tot en met realisatie. Door  de gehele waardeketen, inclusief start-ups, te presenteren laat het paviljoen zien wat de kracht is van Nederlandse high tech bedrijven: goed vakmanschap, samenwerking, innovatie en turn key oplossingen voor klantspecifieke uitdagingen.
Op maandag 24 april ligt de nadruk op de Start-up contest met als titel: Meet the industry Giants. Gezamenlijk met de Hannover Messe en haar Young Tech Enterprises zal er op dinsdag in Hal 3 een groots evenement plaatsvinden waarin de winnaars van maandag zich internationaal kunnen presenteren.

Programmering en netwerkmomenten

Industry 4.0 staat op Hannover Messe 2017 centraal met als hoofdthema ‘Integrated Industry Creating Value’. Het Nederlandse collectief in hal 4 besteedt hier ruim aandacht aan ook in dialoog met Duitse zusterorganisaties van de deelnemende bedrijven. Met een uitgebreid lezingenprogramma willen we onze kennis delen met de bezoekers rondom topics als smart industry, waardecreatie in de keten en 3D-metaalprinten. Het Dutch Industrial Supply Pavilion biedt met ondersteuning van Innovatie Attaché Netwerk en Consulaat München ook diverse netwerkmomenten met Duitse Clusterorganisaties.

Enkele hoogtepunten in de programmering:

  • Maandag 24 april: Meet the industry Giants Start-up contest.
  • Dinsdag 25 april: presentatie van de winnaar Start-up contest in hal 3.
  • Dinsdag 25 april – 16.00 uur: netwerkgelegenheid met Produktion NRW.
  • Donderdag 27 april – 15.30 uur: podiumdiscussie met zowel Nederlandse als Duitse start-ups over de bijdrage om Industrie 4.0 te versnellen. Deze discussie wordt ondersteund door Holland Innovative en Allianz Industrie 4.0 Baden-Württenberg.
  • Donderdag 27 april – 17.00 uur: viering Koningsdag met netwerkborrel.

Meer informatie over de Nederlandse bedrijven, start-ups en het lezingenprogramma van Dutch Industrial Supply Pavilion is te vinden op: www.dutchindustrialsupply.nl.Het overkoepelende programma over de diverse hallen is te vinden op www.hollandhannovermesse.com en www.hannovermesse.de.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven