Kaak Group neemt MetalFAB1 metaalprinter in gebruik • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Kaak Group neemt MetalFAB1 metaalprinter in gebruik

Kaak Group neemt de MetalFab1 metaalprinter van Additive industries in gebruik voor seriematig printen (foto: Additive Industries)

Additive Industries heeft haar eerste industriële 3D-printsysteem MetalFAB1 in Nederland officieel overgedragen aan de Kaak Group in Terborg. Deze fabrikant van industriële productielijnen voor met name brood en pizza, zal de machine gaan gebruiken voor het vervaardigen van onderdelen voor hun broodbaklijnen in roestvast- en gereedschapsstaal. De Gelderse Commissaris van de Koning de heer Clemens Cornielje stelde de machine feestelijk in gebruik.

Volgens algemeen directeur Lodewijk van der Borg zorgt deze nieuwste technologie voor een aardverschuiving in de industrie. “Het apparaat kan ruim 100 uur aan één stuk meerdere opdrachten printen, produceert geen afval en werkt volledig geautomatiseerd. De snelheid is tien keer zo hoog als de huidige machines. Ik denk dat weinig mensen zich realiseren wat dit gaat betekenen voor de maakindustrie.”

Delen

Kaak zal de machinecapaciteit delen met een aantal andere industriële koplopers uit het Oosten van Nederland zoals Royal Eijkelkamp, Goma, Copal Handling Systems, Hittech Bihca en Bronkhorst High Tech. “Nadat de vliegtuigbouw, medische- en automobielindustrie deze 3D-print technologie hebben omarmt, laat Kaak zien dat het kostprijsniveau van de onderdelen die gemaakt zijn met onze MetalFAB1 ook voor de machinebouw binnen bereik zijn gekomen”, aldus Van der Borg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven