Joint venture Michelin en Fives voor 3D-printing • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Joint venture Michelin en Fives voor 3D-printing

Een machine van EOS vorig njaar op de EuroMold in Frankfurt (D). Volgende week kunnen we voor de eerste keer een EuroMold in Dùsseldorf bezoeken (foto: Reinold Tomberg)

De afgelopen dagen twee bijzondere tweets van Metaal Magazine: vier EOS 3D-printers voor Xilloc (Brightlands campus in Sittard-Geleen) en Michelin en Fives zijn een joint venture aangegaan voor additive manufacturing. Beide berichten benadrukken de serieuze groei van het 3D-printen: in ons land worden meer en meer professionele machines in gebruik genomen en het is zichtbaar dat steeds meer ‘klassieke’ machineleveranciers aan de slag gaan met 3D-printing. Het nieuwe bedrijf dat door de joint-venture tussen Michelin en Fivers ontstaat gaat Fives Michelin Additive Solutions heten. 

Elk bedrijf zal voor 50 procent deelnemen in de joint-venture. Beide bedrijven hopen dat de nieuwe joint-venture snel een grote rol kan gaan spelen in het 3D-printen van metalen onderdelen. Dat moet mogelijk zijn gezien het investeringsbedrag van 28 miljoen dollar verdeeld over de komend drie jaar. Het nieuwe bedrijf zal dichtbij het hoofdkwartier van Michelin in Clermont-Ferrand in Frankrijk geplaatst worden. Vandaaruit zullen de nieuwe 3D-printing machines gebouwd en wereldwijd verkocht gaan worden. Welke technologie het bedrijf gaat gebruiken is nog niet bekend gemaakt, maar dat de focus op de automobielindustrie ligt zal niet vreemd zijn. Michelin heeft immers een grote expertise als het op autobanden aankomt.

Hieronder in onze update 47 meer nieuwtjes over additive manufacturing die we de afgelopen dagen gepubliceerd hebben via @Metaalmagazine op Twitter. Al onze updates hebben we verzameld in een dossier over 3D-printing op onze site.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven