Jeldi koopt Rico-kantpers van Metall • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Jeldi koopt Rico-kantpers van Metall

Jeldi in Veldhoven heeft onlangs een 7-assige Rico PRCB Synchro kantpers aangeschaft van machineleverancier Metall uit Zandvoort. Het metaalbewerkingsbedrijf heeft daarmee de zetcapaciteit verder uitgebreid naar een grotere buiglengte en meer buigkracht.

“We zitten volop in het werk, met name in de plaatbewerking, zowel enkelstuks als serie”, vertelt Jeldi-eigenaar Dik Sweegers. “Daarin liepen we met één kantpers tegen capaciteitsproblemen aan. Metall kon ons snel helpen met een 7-assige Rico kantpers, uitgevoerd met een Nederlandstalige Delem DA66T besturing, hydraulische klemming en opname voor Wila onder- en bovengereedschappen.”

“Een referentiebezoek in de buurt bij een soortgelijk model, gaf voor ons de doorslag. De Rico beoordelen we als een degelijke en goede kantpers, waarmee je direct aan de slag kan en die prijstechnisch bovendien gunstig in de markt ligt. Machineleverancier Metall kennen we al vanaf de oprichting van ons bedrijf. Ook dat speelt natuurlijk mee.”

Synchro

Met een buiglengte van 3100 mm en een tonnage van 160 ton, sluit de Rico PRCB Synchro kantpers naadloos aan op de laser en schaar die ook het middelgroot formaat van 3 x 1,5 m kunnen verwerken.

De kantpers is een synchro-machine, waarbij de bovenbalk elektronisch-hydraulisch wordt gebalanceerd. De positie van de bovenbalk wordt constant gecontroleerd door het aflezen van 2 lineaire encoders (0,01mm precisie) gesitueerd op Y1 en Y2.

De plaats en wijze van montage van deze encoders is erg belangrijk. Bij de Rico machines zijn deze zo gemonteerd, dat ze tijdens het buigen geen last hebben van uitvering van het frame. Het voordeel hiervan is dat een vervorming van het frame geen invloed heeft op de buighoek die wordt gebogen. De buighoek wordt gecalculeerd door de CNC zonder dat deze wordt beïnvloed door vervormingen tijdens het buigen.

Jeldi

Allround metaalbewerkingsbedrijf Jeldi heeft machines voor plaatbewerking, verspaning, lassen en ontbramen. Het 40 jaar oude familiebedrijf levert prototypes, halffabricaten en eindproducten in zowel staal, RVS, aluminium, koper als messing, en verzorgt het hele proces van A tot Z. Ook ontwikkelt het bedrijf producten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven