Jacobs Fijnmetaal kiest verticale Hartford • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Jacobs Fijnmetaal kiest verticale Hartford

Bram Jacobs (links), eigenaar van Jacobs-Fijnmetaal uit Bakel, heeft gekozen voor een machine uit het Promas-programma, namelijk een MVP10 bewerkingscentrum van Hartford. Naast deze machine investeerde hij in een draaimachine van CMZ. Het is de tweede grote CNC-machine die de vakman-ondernemer in gebruik neemt.

Bram Jacobs combineert een passie voor metaalbewerking met de ambitie van het zelfstandig ondernemersschap, een ambitie die hij in 2012 wist te realiseren. Zijn vakmanschap is onomstreden: in 2002 werd hij Nederlands kampioen machinebankwerken en een jaar later werd hij tijdens de World Skills in Zwitserland vijfde in een gelijknamige categorie. Hij behaalde voorts het diploma ‘excellent vakmanschap’. Jacobs-Fijnmetaal legt zich toe op de productie van enkelstuks- tot kleinseriecomponenten uit verschillende metalen en kunststoffen door frezen, draaien, lassen en monteren. Daarbij ligt de kracht van de onderneming in een combinatie van flexibiliteit, precisie en korte leveringstijden. Klantgerichtheid is de rode draad; maatwerk wordt niet geschuwd. De website geeft een indruk van de veelzijdigheid van de productie.

 

Opspaninrichting in de bewerkingsruimte van het Hartford-bewerkingscentrum (foto's: Promas)

Opspaninrichting in de bewerkingsruimte van het Hartford-bewerkingscentrum (foto’s: Promas)

 

Machinepark

Inmiddels beschikt Jacobs over een machinepark dat hem in staat stelt het bedrijf te ontwikkelen als complete toeleverancier voor draai- en freeswerk, zodat uitbesteders voor al hun verspaningswerk bij hem terecht kunnen. De beide door Promas geleverde CNC-machines vormen daarbij de kern van de bewerkingscapaciteit. Op 1 oktober nam Jacobs een MVP10 bewerkingscentrum van Hartford met een wisselaar voor 32 gereedschappen in gebruik. De machine is voorzien van interne koeling en wordt ingezet voor precisiefreeswerk. De asverplaatsingen zijn 1050, 530 en 630 mm (XYZ). Na deze Hartford investeerde Jacobs in een TBI-480 draaimachine van CMZ.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven