Intuïtieve CNC met Style en Hurco • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Intuïtieve CNC met Style en Hurco

Met een groeiend tekort aan geschoolde CNC-programmeurs en een steeds verdergaande automatisering, ontwikkelen meer machine- en besturingsfabrikanten besturingen en bijbehorende software die eenvoudig te programmeren zijn. Intuïtief-programmeren oftewel dialoog-programmeren

Er is een grote groep metaalbedrijven die genoeg heeft aan een eenvoudige besturing voor enkelstuks producten of kleine serieproductie. De operators die aan deze machines werken willen snel en gemakkelijk kunnen programmeren zonder moeilijke codes en complexe software. Steeds vaker kiezen deze metaalbewerkers voor intuïtief-programmeren oftewel dialoog-programmeren.

 

Style High Tech Techni Show 2012

Style High Tech introduceerde op de TechniShow 2012 haar nieuwste besturing onder de naam Style 4.0 (foto’s: Paul Quaedvlieg en Style High Tech)

 

Al jaren

Hurco en Style zijn twee fabrikanten die al jaren gebruik maken van intuïtieve besturingssoftware. Omdat er een tekort is aan ervaren CNC-programmeurs en dit tekort de komende jaren alleen maar zal toenemen, komen meer fabrikanten met vereenvoudigde besturingssoftware. Ook CNC-leveranciers zoals Siemens, Heidenhain en Fanuc komen met low-end besturingen waarop ‘easy to use’ software wordt geplaatst. Toch blijft hier nog enige kennis van CNC-programmeren nodig.

 

Style High Tech

Volgens Wouter van Halteren, directeur van Style High Tech, moet het programmeren van een metaalbewerkingsmachines niet moeilijker zijn dan het intuïtief bedienen van een smartphone. “Je rolt als het ware door de diverse menu’s heen. Zo gaat dat ook bij een moderne intuïtieve besturing. Deze besturingen zijn ontwikkeld vanuit de bediener”.

 

 Hurco

Kenmerkend voor de WinMax besturing van Hurco is het dubbele scherm.

 

Hurco

Hurco is een fabrikant die al meer dan 43 jaar met intuïtief programmeren en dialoogbesturingen bezig is. Dit bedrijf staat bekend om de eenvoud van het programmeren. Op het linkerscherm worden de gegevens ingevoerd, op het rechter is meteen het product zichtbaar, naar keuze in 2D of in 3D. De nieuwste uitvoering, de WinMax V8, is een krachtige dialoogbesturing. Bij de ontwikkeling van de WinMax software is vooral gekeken naar minder toetsaanslagen, intuïtieve software en een sterke grafische weergave. ”En al meer dan twintig jaar ook voor vijf-assige bewerkingscentra”,  legt legt Frank Smets, Sales Manager Hurco voor de Benelux, uit.

 

In het komende nummer van Metaal Magazine in een artikel meer informatie over  intuïtieve besturingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven