Interfocos haalt plaatwerk weer in huis • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Interfocos haalt plaatwerk weer in huis

De PPEB kantpersen zijn uitgerust met het EasyForm hoekmeetsysteem van LVD, om afwijkingen in de gewenste buighoek direct te kunnen corrigeren

Met de aanschaf van vier kantpersen, een fiberlaser en de Cadman Job software van LVD heeft Interfocos in Bladel het merendeel van de plaatbewerking voor zijn hout- en gashaarden weer in eigen huis gehaald. Samen met de introductie van de QRM-filosofie heeft dat geleid tot het terugbrengen van de levertijd tot nog maar anderhalve week.

Een fabriek die aansluit bij de markt. Dat was wat Interfocos voor ogen stond bij de introductie van de QRM-filosofie (Quick Response Management). Vandaar dat het hele productieconcept is omgegooid. Het plaatwerk is weer grotendeels in eigen huis gehaald, waarbij lasersnijmachine en kantpersen via het Cadman Job pakket van LVD op klantorder worden aangestuurd vanuit het ERP-systeem.

Directeur ‘operations’ Thomas Luiten: “Kracht van ondernemerschap is terug” (foto: Marian Oosterink)
Directeur ‘operations’ Thomas Luiten: “Kracht van ondernemerschap is terug” (foto: Marian Oosterink)

Na het buigen vervolgen de plaatwerkdelen rechtstreeks en zonder tussenopslag hun weg naar lasserij, lakkerij en montageafdeling. Met als frappant resultaat dat binnen anderhalve week nadat een order is ingevoerd de haard volgens de specificatie van de klant op transport kan naar de dealer. Thomas Luiten, directeur ‘operations’. “Externe schakels betekenen langere levertijden en je hebt extra opslagcapaciteit nodig”.

Lees in komend van Metaal Magazine meer over de QRM-filosofie van Interfocos, Wilt u dat niet missen, neem dan nu een abonnement.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven