Indutrade Benelux neemt Tebra Messenindustrie over • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Indutrade Benelux neemt Tebra Messenindustrie over

Van links naar rechts Robert-Jan Broekhuijsen (Indutrade Benelux), Rudolph Snethlage (TeekensKarstens), Taco en Carla Boelema (Tebra Messenindustrie) en Robert Timmer (Indutrade Benelux).

Indutrade Benelux heeft Tebra Messenindustrie overgenomen. Het bedrijf ziet volop groeikansen voor de messenproducent uit  Hoogeveen. De focus ligt daarbij op de voedselverwerkingssector in Duitsland, België en Oostenrijk en dan met name grote eindgebruikers en machinebouwers.

Tebra, in 1912 opgericht door de Tebra-familie, behoort tot de grootste producenten van machinemessen in Nederland en heeft 29 medewerkers in dienst.

De voormalige eigenaar de heer Taco Boelema blijft aan het bedrijf verbonden voor verdere ontwikkeling van de organisatie.

Industriële machinemessen

Tebra levert hoogwaardige industriële messen en machinemessen aan klanten in meer dan 18 landen

Naast standaard machinemessen is het bedrijf vooral gespecialiseerd in industriële machinemessen die geheel volgens klantspecificatie op maat worden gemaakt.

Geautomatiseerd

De messen van Tebra worden ingezet in verschillende sectoren, zoals de voedingsmiddelen- en papierindustrie (waaronder hygiënepapier).

De meeste bewerkingen in het productieproces worden door Tebra in eigen beheer gedaan. Hierdoor kunnen volgens het bedrijf de productkwaliteit en levertijden optimaal worden beheerst. De productie is grotendeels geautomatiseerd.

Diverse bedrijven

Onder de Indutrade Benelux-holding vallen de in de Benelux gevestigde bedrijven van het Zweedse, beursgenoteerde, Indutrade AB.

Het gaat om bedrijven als Alcatraz Interlocks (machinevergrendeling), MW Instruments  (meetapparatuur), Cepra (las- en slijpwerkplekken), Tubeworkx (buizen buigen, lassen, robotlassen en zagen) en Hitma Instrumentatie (meten, regelen, testen en procesbeheersing).

Industriële nichetoepassingen

Indutrade richt zich op hoogwaardige technologieën voor industriële nichetoepassingen. De aangesloten bedrijven brengen technische componenten en systemen op de markt en verzorgen service-activiteiten. 

Het moederbedrijf wil groeien met bedrijven waarin technische expertise, klantgerichtheid en een lokale infrastructuur centraal staan.

Eigen identiteit en autonomie

“De decentrale structuur vormt het hart van de bedrijfscultuur en -strategie. Hierdoor behouden de aangesloten bedrijven hun identiteit en autonomie. Deze vrijheid staat aan de basis van de ondernemende spirit binnen de organisatie.”

De Indutrade Benelux-holding biedt ondersteuning in industriële know-how, financiën, ontwikkeling en management. De dochterondernemingen profiteren onderling van benchmarking en het informeel uitwisselen van ervaringen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven