Industrie 4.0 in gereedschapmakerij Trumpf • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Industrie 4.0 in gereedschapmakerij Trumpf

Voor de matrijzen van ponsgereedschappen is bij Trumpf een robotlaadcel gekoppeld aan een vonkmachine

In de gereedschapmakerij van Trumpf in Gerlingen (vlakbij de hoofdvestiging in Ditzingen) worden gereedschappen gemaakt voor ponsmachines. De productie van eenvoudige, standaardgereedschappen heeft Trumpf volgens de filosofie van Industrie 4.0 ingericht.

Een klant van Trumpf bestelt een gereedschap met een eenvoudig contour via het internet in een webshop. Na configuratie van het ponsgereedschap start de klant zelf het productieproces. Voor de matrijzen van ponsgereedschappen is bijvoorbeeld een robotlaadcel gekoppeld aan een vonkmachine. Voor het opstarten van de machines is geen werkvoorbereider van Trumpf meer nodig. Is het gereedschap voor 14.00 uur besteld, dan volgt uitlevering om 17.00 uur vanuit Gerlingen (Dit lukt in 99% van de opdrachten). De volgende dag kan het gereedschap dus werken in de plaatwerkerij van de klant.

 

Tijdens de Intech werd een prototype van een ondermatrijs van een ponsgereedschap getoond met daarop een dot matrix code. Deze code is in een eerdere productiestap via een markeerlaser in het halfabrikaat aangebracht. De code maakt het gereedschap uniek, het gereedschap is te volgen en ook hier kunnen technische gegevens aan de code gekoppeld worden (foto's: Reinold Tomberg)
Tijdens de Intech werd een prototype van een ondermatrijs van een ponsgereedschap getoond met daarop een dot matrix code. Deze code is in een eerdere productiestap via een markeerlaser in het halfabrikaat aangebracht. De code maakt het gereedschap uniek, het gereedschap is te volgen en ook hier kunnen technische gegevens aan de code gekoppeld worden (foto’s: Reinold Tomberg)

In ons komend nummer in een artikel meer informatie over Industrie 4.o bij Trumpf. Wilt u dat niet missen, neem dan nu een abonnement. In ons land heeft Trumpf een vestiging in Hengelo.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven