Index stapt in 3D-metaalprinten • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Index stapt in 3D-metaalprinten

Index breidt de activiteiten uit op het gebied van oplossingen voor additive manufacturing. De machinebouwer heeft daarvoor de meerderheid van de aandelen in One Click Metal GmbH overgenomen van Trumpf. Voor One Click Metal verschaft de investering van Index extra knowhow en kapitaal om de koers voor groei voort te zetten in het instapsegment voor 3D-metaalprinters.

One Click Metal is in 2019 gestart door Trumpf-medewerkers in het kader van het ‘Trumpf Entrepreneurship’. Het is gevestigd in het Duitse Tamm bij Ludwigsburg.

De start-up ontwikkelt met 20 medewerkers holistische oplossingen op het gebied van 3D-metaalprinten (laserpoederbed) voor kleine en middelgrote onderdelen.

Instapmodellen

Dit loopt van het programmeren tot het printen, het uitpakken en de metaalpoedercirculatie. Alle processtappen zijn gericht op het verkrijgen van de meest eenvoudige en meest geschikte toepassing.

Tot de klanten behoren bedrijven uit de machine- en gereedschapsbouw en de automobielindustrie, alsmede onderwijsinstellingen. Daar worden de systemen gebruikt bij productontwikkeling en prototyping, maar ook bij de industriële productie van afzonderlijke onderdelen en kleine series.

De Index Group is met de merken Index en Traub fabrikant van CNC-draaibanken.

Trumpf blijft betrokken

Trumpf blijft als co-partner en strategische partner betrokken en zal de verdere ontwikkeling in nauwe samenwerking met Index begeleiden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven