IMTS Chicago gaat niet door • Metaal Magazine
Nieuws

IMTS Chicago gaat niet door

De International Manufacturing Technology Show (IMTS), die in september in Chicago zou worden gehouden, gaat in 2020 niet door. Dat stelt organisator AMB.

AMB heeft de afgelopen weken geprobeerd om duidelijkheid te krijgen van de gouverneur van Illinois, J. Pritzker, en de burgemeester van Chicago, Lori Lightfoot. De beursorganisator wilde de exacte vereisten weten voor beurzen die in Chicago moeten plaatsvinden.

Begin mei introduceerde Pritzker een plan in vijf fasen om de bedrijven in Illinois te heropenen. Zoals het plan luidt, staat er specifiek in dat er in fase 5 van het plan conventies worden opgenomen.

De voorwaarden voor de uitvoering van fase 5 zijn: ofwel de beschikbaarheid van een vaccin voor het COVID 19-virus ofwel een zeer effectief behandelingsprotocol, die beide naar verwachting in de komende maanden niet zullen gebeuren, aldus AMB.

“In het licht van deze moeilijke en uitdagende omstandigheden moest IMTS, gepland voor 14-19 september 2020, worden geannuleerd.”

Digitale opties

Toch wil IMTS bezoekers en exposanten de mogelijkheid bieden voor verbinden, netwerken en uitwiseeling van technische kennis. Daarvoor worden 2 programma’s gelanceerd: IMTS Network en IMTS Spark.

IMTS Network biedt een grote verscheidenheid aan live streaming functies en verhalen uit de sector van de productietechnologie. Meer informatie over dit netwerk zal zeer binnenkort worden verstrekt.

IMTS Spark wordt een uitgebreid digitaal platform dat IMTS-exposanten en bezoekers met elkaar verbindt, opleidings- en netwerkmogelijkheden biedt en ervaringen deelt. Dit zal binnenkort van start gaan.

“We weten dat een live IMTS nooit vervangen kan worden door een virtueel evenement”, stelt AMB. “We beseffen en begrijpen echter dat, ook al is er geen fysiek evenement in 2020, het onze verantwoordelijkheid is om de IMTS-exposanten en -bezoekers te voorzien van verbindingen, netwerkmogelijkheden en technische kennis.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven