IJssel vereenvoudigt logistiek BIC • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

IJssel vereenvoudigt logistiek BIC

Koning Willem-Alexander opent op 3 oktober officieel Brainport Industries Campus (BIC) in Eindhoven. Deze campus huisvest diverse bedrijven met complexe bedrijfsprocessen die veel tijd zijn met hun interne logistiek. IJssel, een van de bedrijven op BIC, automatiseert en digitaliseert de interne logistiek op de campus. KMWE is de eerste die hier gebruik van maakt

IJssel heeft een speciaal Supply Chain Messaging-pakket ontwikkeld, waardoor alle inkomende en uitgaande goederenstromen sterk worden vereenvoudigd.

Op verzoek worden producten van de centrale goederenontvangst naar de voordeur van een van de 20 bedrijven op de BIC gebracht. IJssel realiseert dit Procurement 4.0 samen met partners Rubix en Faes Group. Rubix bevestigt elektronisch wat is geleverd en verzorgt de interne transportmiddelen.

‘KMWE bespaart’

Toeleverancier KMWE is de eerste op de campus die gebruikmaakt van deze vorm van Procurement 4.0. Het bedrijf bespaart daarmee tijd, ruimte en geld, aldus IJssel. “Met deze eerste stap naar Supply Chain 4.0 blijft het afval bovendien bij de voordeur en komen de producten keurig gerubriceerd in het magazijn.”

Agv’s

Het intelligente systeem dat IJssel implementeert, zal uiteindelijk een breed scala aan functionaliteiten omvatten. Niet alleen aan- en afvoer door agv’s, maar ook automatische verplaatsing van materialen, gereedschappen, retouren en eindproducten. Zo kunnen productieprocessen volcontinu doorlopen. Op termijn zullen alle BIC-bedrijven gebruik gaan maken van dit gecentraliseerde logistieke systeem, meldt IJssel.

‘Smart industry koppelen’

IJssel heeft 500 medewerkers, van ingenieurs en bedrijfskundigen tot technici in dienst. “Zij hebben de kennis en ervaring om innovaties door te voeren, die daadwerkelijk leiden tot productieverbetering en efficiency.” Het bedrijf stelt kennis van Smart Industry te koppelen aan inzicht in de manier waarop de klanten werken.

Kijk voor meer berichten over:

Brainport Industries Campus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven