Ga naar hoofdinhoud

IF Design Award voor Rota THW3

De onderhoudsarme Schunk Rota THW3 klauwplaat met snelwissel klauwsysteem ontving de iF Design Award 2022. Afbeelding: Schunk

De flexibele Rota THW3 van Schunk heeft de iF Design Award 2022 ontvangen. De klauwplaat met snelwissel klauwsysteem zorgt voor het balanceren tussen korte insteltijden en heeft weinig onderhoud nodig. De Rota THW3 kreeg de award voor het totaalpakket van functioneel design, flexibiliteit en duurzaamheid.

Idee, vorm, functie waren slechts enkele van de criteria die door de designexperts werden gebruikt om de winnaars van de iF Design Award dit jaar te bepalen. De Rota THW3 klauwplaat met snelwissel klauwsysteem overtuigde de internationale jury in alle opzichten. Esthetisch gezien behaalde de klauwplaat hoge cijfers met zijn geoptimaliseerde buitengeometrie en minder uitstekende randen. Maar de klauwplaat viel vooral op door zijn innerlijke waarden en zijn functie maakte indruk op meerdere niveaus.

Sneller accelereren

De ontwikkelaars hebben consequent het gewicht in het productontwerp verminderd. Dit vermindert het energieverbruik en maakt sneller accelereren en remmen van de draaibank mogelijk. Desondanks heeft de klauwplaat een extreem stijf basislichaam dat ook bij maximale belasting betrouwbaar klemt. Uitgerust met een snelwissel klauwsysteem kan de Rota THW3 snel worden omgebouwd voor een nieuwe reeks onderdelen op CNC-draaibanken, pick-updraaibanken en draai-/freescentra en heeft een hoge klauw- herhalingsnauwkeurigheid tot <0,02 mm. Dit betekent dat de spankop snel en met hoge precisie kan worden aangepast aan wisselende opspantaken. Dit is vooral interessant voor gebruikers die kleine en middelgrote series produceren.

Duurzaamheid

Naast de functionaliteit was de jury ook onder de indruk van de duurzame focus van de innovatieve kleminrichting. Door de gepatenteerde afdichting zijn de reinigings- en onderhoudsintervallen tot 20 keer langer dan bij vergelijkbare producten. Dit vermindert het gebruik van smeermiddelen, reinigingsmiddelen en water en helpt het milieu te ontzien. Door spaarzaam om te gaan met hulpbronnen levert het een succesvolle bijdrage aan een duurzame productie en zorgt het voor een optimale functionaliteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven