Hypertherm vernieuwt ontwerpsoftware • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Hypertherm vernieuwt ontwerpsoftware

Design2Fab (schermafdruk: Hypertherm).

Hypertherm kondigt een grondige vernieuwing aan van haar Design2Fabo ontwerpsoftware voor plaatstaal. De Amerikaanse fabrikant van industriële snijsystemen en software introduceert met de release van Design2Fab 6 een belangrijke update.

Design2Fabwordt toegepast voor lay-outs voor HVAC-kanalen, mechanische toepassingen, keukens, en andere ontwerpen met speciale fittingen. De nieuwe versie is de belangrijkste update van Design2Fab sinds het bedrijf de software aankocht in 2004.

Nieuwe interface

Het softwareprogramma beschikt over een geheel nieuwe interface en krachtige hulpmiddelen zoals een geavanceerde modelleringmotor voor 3D-geometrische weergaven. Ook zijn er betere graphics, vloeiende bewegingen en realtime updates. Andere verbeteringen zijn ondermeer eenvoudiger invoer van dimensies en afmetingen, een onbeperkt aantal zones, eenvoudige inrichting van hulpstukken middels drag-and-drop, ProNest nestingsoftware-integratie.

“In plaats van meerdere schermen met een veelvoud aan knoppen biedt het nieuwe Design2Fab 6 een eenvoudige, moderne aanpak die het gemakkelijker maakt om de klus snel te klaren”, legt productmanager Steve Bertken uit.

Hypertherm ontwerpt en produceert geavanceerde snijsystemen voor gebruik in verschillende industrieën, zoals scheepsbouw, productie en autoreparatie. Naast plasma-, laser-en waterstraalsnijders, bevat de productlijn ook CNC-bewegings-en hoogteregelingen, CAM-nestingsoftware, software voor robottoepassingen en slijtdelen.

Design2Fab

Design2Fab is ontworpen om sneller platte patronen te ontwikkelen en te ontwerpen. Gebruikers kunnen er zowel HPGL-als DXF-uitvoerformaten mee maken. Ze kunnen een plotter gebruiken om een HPGL-lay-out af te drukken voor handmatig snijden of een CNC-snijmachine gebruiken om armaturen uit de DXF-bestanden te produceren.

Bovendien kunnen gebruikers voorafgaand aan het CNC-snijden de DXF-bestanden exporteren naar ProNest, ProNest LT of ProNest LTS-nestingsoftware voor optimaal materiaalgebruik.

Upgraden

Huidige gebruikers van Design2Fab met een softwareabonnement kunnen zonder extra kosten upgraden naar de nieuwe versie en blijven onbeperkte technische ondersteuning en andere voordelen ontvangen, meldt het bedrijf. Meer info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven