Hydra richt vizier op gietijzer • Metaal Magazine
Nieuws

Hydra richt vizier op gietijzer

De R970-boortip voor gietijzer is toegevoegd aan het bestaande Hydra-assortiment van Dormer Pramet.
Dormer Pramet heeft zijn Hydra-serie, boren met verwisselbare hardmetalen boortip, uitgebreid met een nieuwe optie die specifiek bedoeld is voor gietijzer.
De R970-boortip is toegevoegd aan het Hydra-assortiment, dat al specifieke uitvoeringen bevat voor staal (R950) en roestvast staal (R960). Alle drie de boortips zijn geschikt voor de bestaande HSS-boorbody’s.
Een belangrijk kenmerk van deze Dormer-serie is de snelle en gemakkelijke verwisseling van de boortip zonder dat de body uit de machine gehaald hoeft te worden. Hierdoor wordt het productieproces zo min mogelijk onderbroken.
De Hydra-boren zijn verkrijgbaar in de lengtes 3xD, 5xD en 8xD en beschikken allemaal over koelkanalen, die de snijefficiency en spaanafvoer verbeteren.

Eigenschappen

Elke boortip is vervaardigd van microkorrelig hardmetaal. De coating op basis van titaan-aluminium-nitride is oxidatie- en slijtvast en biedt extra bescherming in schurende materialen zoals gietijzer.
Het versterkte hoekontwerp vergroot de stabiliteit tijdens het boren en vermindert de krachten bij uittrede uit het werkstuk. Dit verbetert de oppervlaktekwaliteit en voorkomt ‘uittredescheurtjes’ die bij het boren in broze materialen op kunnen treden.
De Hydra-boortips zijn voorzien van een splitpunt van 140°. Deze zorgt voor centrering en een lage drukkracht bij het boren in de meeste materialen. Hierdoor verloopt het proces efficiënt en hoeft de machine minder vermogen te leveren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven