HWI Machining koopt nieuwe CNC-freesbanken • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

HWI Machining koopt nieuwe CNC-freesbanken

De DMG Mori DMF 180 is bedoeld voor zeer complexe producten (foto: HWI Machining).

Machinefabriek HWI Machining heeft onlangs 2 nieuwe CNC-machines in gebruik genomen. Het gaat om een 5-assige freesbank, de DMG Mori DMF 180, en een kleine 4-assige freesbank, de DMG Mori CMX 800V. Deze freesbanken zijn recent geplaatst en dienen ter vervanging van 2 oudere machines, waarvan er nog 1 behouden blijft als ‘back up’.

Met de aanschaf van de nieuwe CNC-freesbanken heeft HWI Machining aanzienlijk meer mogelijkheden om in te spelen op de toenemende vraag naar hoogwaardig draai- en freeswerk.

DMG Mori DMF 180

De DMG Mori DMF 180 is bedoeld voor zeer complexe producten. Deze 5-assige freesbank (2100x700x700 mm) is uitgerust met een A/C-as, een hoge toerenspindel, en hogedruk- en luchtkoeling. De zwenkkop van de machine bewerkt grote werkstukken met hoge nauwkeurigheid onder elke willekeurige hoek. De freesbank wordt aangestuurd met behulp van een Siemens 840D CNC-besturing.

DMG Mori CMX 800V

De tweede machine, de DMG Mori CMX 800V, is een kleine 4-assige freesbank, ter vervanging van de HaasVF2. Deze heeft een tafelafmeting van 1100x560x510 mm en is uitgerust met een A-as, een hoge toerenspindel en hogedruk- en luchtkoeling.

Achter de schermen bij HWI Machining wordt ondertussen hard gewerkt om de nieuwe machines aan te sturen met CAD-CAM. De verwachting is dat dit voor eind 2017 is gerealiseerd. Dan is de indeling van de productie verder is geoptimaliseerd en kan foutloos en nauwkeuriger worden gewerkt, en kan de doorlooptijd fors worden verbeterd.

Draai- en freeswerk

HWI Machining uit Alphen aan den Rijn is gespecialiseerd in hoogwaardig CNC draai- en freeswerk van zeer uiteenlopende producten, van enkelstuks tot middelgrote series. Afhankelijk van de uiteindelijke applicatie kunnen de diameters van de te vervaardigen producten variëren van 5 tot 1500 mm.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven