HvA start uniek onderzoek naar etnische minderheden • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

HvA start uniek onderzoek naar etnische minderheden

De Amsterdamse Hogeschool voor HRM start een onderzoek binnen 120 bedrijven naar de ontwikkeling van etnische minderheden. Tot op heden is er vrijwel niets bekend over die groepen binnen het bedrijfsleven. Hoe staat het met de ontwikkeling van etnische minderheden als ze eenmaal aan het werk zijn? Wordt er aanvullende opleiding gevolgd, carrière gemaakt, veel van baan gewisseld?

Vanuit het oogpunt van HRM is ook een belangrijke vraag of het personeelsbeleid erop aangepast wordt. Want met de komende vergrijzing zullen etnische minderheden een groep zijn die een belangrijke bijdrage kunnen leren aan ons arbeidsproces.

Het onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van de gemeente Amsterdam en sluit aan bij het project ‘Wij Amsterdam’ van Job Cohen. Afgelopen jaar deed het lectoraat voor gedifferentieerd HRM onderzoek naar ouderenbeleid binnen HRM. De methode van onderzoek is grotendeels hetzelfde, maar is verder verfijnd en de gegevensverwerking verbeterd. Studenten aan de Amsterdamse Hogeschool voor HRM zullen bij 120 bedrijven vragenlijsten invullen en tijdens hun stage uit eigen ervaring ondervinden hoe met personeelsbeleid wordt omgegaan. De onderzoeksresultaten zullen oktober 2006 beschikbaar komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven