Hoogwaardig en veilig frezen bij Dormac op TIV • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Hoogwaardig en veilig frezen bij Dormac op TIV

Het Doosan DNM 400 ll drie-assige bewerkingscentrum staat tijdens de TIV centraal op de stand van Dormac

Dormac CNC Solutions uit De Goorn zal tijdens de TIV in Hardenberg laten zien hoe je met betaalbare oplossingen hoogwaardig en veilig kunt frezen. Daarvoor heeft Dormac een Doosan DNM 400 ll drieassig bewerkingscentrum uitgerust met Renishaw werkstuk- en tafeltaster, Dormatec luchtfilter en Dormatec hogedrukkoelsysteem.

Met inzet van de Renishaw meettasters kunnen de insteltijden worden gereduceerd en het freesproces optimaal worden beheerst, zodat uitval tot een minimum wordt beperkt. Daarnaast zorgt het Dormatec Aircleaner luchtfilter voor een effectieve afzuiging en filtratie van emulsienevel, olienevel, rook en hinderlijke geuren die vrijkomen bij het frezen.

Koelen

Met inzet van het hogedrukkoelsysteem wordt het koelwater met 70 bar direct op de beitelpunt gericht en op een constante temperatuur gehouden. Dat zorgt voor een betere warmte-afvoer direct op het snijvlak, waardoor spanen sneller afbreken. Die kortere krullen worden sneller afgevoerd, maar ook de productkwaliteit neemt toe, de cyclustijden worden korter en de standtijd neemt toe.

Doosan DNM 400 ll

Het Doosan DNM 400 ll bewerkingscentrum is verder uitgerust met Siemens Sinumeriek 828 besturing, een BIG Plus spindelopname, rollertype geleidingen, hoge toeren spindel, thermische compensatie en is gebouwd op een robuust, stijf machineframe.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven