Hogedrukkoeling Dormatec op AMB • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Hogedrukkoeling Dormatec op AMB

VF70-30.

Dormatec Environment Systems presenteert op de AMB het nieuwste hogedruksysteem met geïntegreerde koeling. Om stilstand bij het 24/7 draaien van verspanende machines te voorkomen heeft het bedrijf een breed programma aan producten die het verspaningsproces optimaliseren.

Als machines 24/7 worden ingezet, nemen de risico’s van vervuiling van het koelwater, oplopende temperatuur en vooral spaanophoping sterk toe. Dormatec demonstreert op de beurs een aantal producten uit het aanbod, waaronder hogedruksystemen, koelsystemen, olienevelfilters, olieafscheiders en filtratiesystemen. Alle systemen kunnen merkonafhankelijk op iedere draai- en freesmachines worden ingezet.

Hogedruksystemen spelen een belangrijke rol bij het optimaliseren van het verspaningsproces en het terugdringen van stilstand bij onbemand draaien, stelt het bedrijf. Deze systemen richten het koelwater onder hogedruk direct op het snijvlak van draai- en freesgereedschappen. Hierdoor verbetert de spanenafvoer sterk, zodat de kwaliteit van de bewerkingen toeneemt en de gereedschapsslijtage daalt, aldus Dormatec.

Afzuiging en filtratie

De inzet van olienevelfilters op verspanende machines zorgt voor een effectieve afzuiging en filtratie van emulsienevel, olienevel, rook en hinderlijke geuren die vrijkomen bij draaibanken, freesbanken en bewerkingscentra. De units zijn uitgerust met reinigbare en herbruikbare elementen die schadelijke emissies, stoffen en aërosolen op effectieve wijze (99,97%) uit de lucht verwijderen. Noviteit tijdens de AMB is de introductie van de Led-indicator.

Op de stand is een live-demonstratie te zien van een Profluid Hogedruk systeem met ingebouwde koeler (de VF70-30) aangesloten op een CNC-draaibank van Doosan. Deze zal ook uitgerust zijn met een AOF Aircleaner en een olieafscheider. Ook zijn er verschillende types AOF te bekijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven