Hoge voeding vlakfrees versnelt productiviteit • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Hoge voeding vlakfrees versnelt productiviteit

De CoroMill® 745-frees, met al zijn innovatieve kenmerken voor vlakfrezen, is nu beschikbaar in een hoge-voedingsversie met een 25° instelhoek (Foto Sandvik).

Sandvik Coromant, de specialist in snijgereedschappen en gereedschapssystemen, heeft een nieuwe hoge-voedingsversie onthuld van de CoroMill 745-vlakfrees met een 25° instelhoek voor meer productiviteitswinst bij het frezen van stalen en gietijzeren werkstukken. De nieuwe hoge-voedingsversie maakt zelfs nog grotere verspaningsvolumes (MRR) mogelijk in toepassingen met snedediepten tot maximaal 2,8 mm (0,110 inch). De nieuwe frees is met name gunstig voor sectoren zoals gieterijen, pompen en kleppen, olie en gas, automotive, energie en algemene techniek.

Ondanks de grotere verspaningsvolumes en productiviteit heeft het gebruik van de nieuwe hoge voeding CoroMill 745 geen nadelige invloed op de oppervlakte-afwerking. Een lichtsnijdende werking door het innovatieve ontwerp van de wisselplaatpositionering zorgt voor een excellente spaanvorming, een zacht geluid en een laag energieverbruik.

“Een belangrijk pluspunt van de nieuwe frees zijn de lage kosten per snijkant, wat te danken is aan het dubbelzijdige ontwerp met 14-snijkanten,” vertelt Matts Westin, Product Manager, Sandvik Coromant. “Inkopers zullen aangenaam verrast zijn om te zien dat er minder gereedschapsinventariskosten zijn doordat de CoroMill 745 met 25° instelhoek dezelfde wisselplaten gebruikt als zijn tegenhanger, de frees met 42° instelhoek.”

Grote series

De hoge voeding CoroMill 745 is bestemd voor het voor- tot semi-nabewerken bij vlakfrezen op bewerkingscentra en multi-task machines. Met zijn meerzijdige concept is het gereedschap bijzonder geschikt voor grote serieproducties, flexibele productiestraten en wanneer een maximaal gereedschapsgebruik is vereist. Voordelen komen duidelijk naar voren bij het frezen van componenten zoals kleppen, motorblokken, naven, hoofdframes, pompcomponenten en gegoten werkstukken. In feite elk type algemene technische componenten gemaakt van ISO P of ISO K materialen. De aanwezigheid van een korte (0,6 mm, 0,024 inch) parallelle geleiderand garandeert een goede oppervlakte-afwerking. De grote schroef zorgt voor een makkelijke hantering, terwijl de wisselplaatpositie en de zevenkantige wisselplaatvorm zorgen voor een bijzonder zekere opspanning voor betrouwbaar vlakfrezen. Inwendig koelmiddel is beschikbaar op alle frezen met een bereik van 63 tot 160 mm (2,5 tot 6,0 inch).

Winstkansen

Als voorbeeld van de potentiële winstkansen, geeft het bedrijf aan dat een praktijktest bij een klant indrukwekkende voordelen liet zien bij het vlakfrezen van een machinebedcomponent van gietijzer CMC ST52 (165 HB) op een ISO-50 portaalfrees. Een 125 mm (5 inch) CoroMill 745 met 25° instelhoek verkortte de cyclustijd per component met 40% in vergelijking met een gereedschap van een concurrent.

De hoge voeding CoroMill 745 met 25° instelhoek is een aanvulling op de CoroMill 745 met 42° instelhoek.

Ga voor meer informatie naar sandvik.coromant.com/coromill745.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven