Hoffmann Group betrekt nieuwe pand • Metaal Magazine
Nieuws

Hoffmann Group betrekt nieuwe pand

De Hoffmann Group betrekt op 16 november de nieuwe huisvesting in de gemeente Borne (aan de rand van Hengelo). Dit 3000 m2 grote, opvallende pand is het verkoopkantoor voor Nederland en Vlaanderen. Blikvanger op de begane grond is het Experience Center. De officiële opening van het pand is in juni 2021.

“De identiteit van dit pand past perfect bij wie we als organisatie inmiddels zijn”, zegt directeur Henry Blom. De Hoffmann Group is de afgelopen jaren hard gegroeid en heeft zich ontwikkeld van een klassieke handelsonderneming die gereedschappen levert aan de verspanende industrie, tot een systeempartner die een heel pakket van producten en diensten rondom het gereedschap aanbiedt, stelt hij.

“De gereedschappen zijn nog steeds heel belangrijk, maar vormen slechts een onderdeel van ons totale pakket”, zegt Blom. “We voorzien onze klanten ook van producten en diensten waarmee ze hun processen kunnen optimaliseren”.

Drie verdiepingen

Het nieuwe pand telt drie verdiepingen. Op de bovenste verdieping zijn de werkplekken van de meeste medewerkers gesitueerd.

Tevens zijn hier diverse vergaderruimten en ontmoetingsplekken met moderne ICT- en communicatiemiddelen.

In het Experience Center op de begane grond worden begin volgend jaar een 5-assig bewerkingscentrum en een CNC-draaibank geplaatst.

Op de begane grond bevindt zich ook een geometrische meetruimte. Verder is er in de grote hal een showroom voor persoonlijke beschermingsmiddelen en werkplaatsinrichting.

Hal op de begane grond.

Op de eerste etage bevindt zich het trainings- en opleidingscentrum. Dit biedt ruimte aan honderd personen, maar ook kan worden gesplitst in twee aparte ruimtes met alle voorzieningen op het gebied van beeld en geluid.

Dankzij highspeed camera’s kan op grote beeldschermen bijvoorbeeld live worden meegekeken in de machines in het Experience Center. Op termijn zal de Hoffmann Group hier ook trainingen en opleidingen gaan aanbieden.

Energieneutraal

Het pand is energieneutraal, voorzien vanzonnepanelen en een aardwarmte-installatie. Deze zorgt voor koeling in de zomer en verwarming in winter.

Betonkernactivering zorgt voor een constante basistemperatuur. De panelen van de zonnewering bewegen automatisch mee met de stand van de zon.  

De Hoffmann Group in Borne is het verkoopkantoor voor Nederland en Vlaanderen en er werken momenteel 90 personen waarvan ongeveer de helft in Borne. In de nieuwe huisvesting kan de organisatie doorgroeien naar 160 personen.

Opening met evenement

Tijdens de officiële opening in juni 2021 organiseert de Hoffmann Group een meerdaags evenement met onder meer een beurs waar tientallen exposanten aan deel zullen nemen.

Verder kunnen de bezoekers zich inschrijven voor verschillende seminars en worden er live demonstraties gegeven in het Experience Center.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven