Hittech neemt Landes over • Metaal Magazine
Nieuws

Hittech neemt Landes over

Sander van der Laan, Herman Koning, directeuren van Landes, en algemeen directeur Eric Driessen van Hittech (van links naar rechts).

Hittech Group heeft Landes High-End Machining overgenomen. Daarmee versterkt de groep haar positie als systeemleverancier aan de hightech industrie. Landes is een winstgevend metaalbewerkingsbedrijf met ongeveer 30 medewerkers en ruim 6 miljoen euro omzet.

Landes in Emmen heeft competenties in geautomatiseerde high-end verspaning, veelal in titanium, aluminium en hooggelegeerd staal.

Het bedrijf produceert en levert complexe mechanische componenten en samenstellingen. Zo zorgt het onder meer voor de behuizing van een boordkanon voor de JSF en produceert het sensordelen voor de Airbus A350.

Klanten zitten in markten als semicon, aerospace en de procesindustrie. Daarmee sluit het goed aan bij de activiteiten van Hittech Group.

Toegang tot aerospace

Met Landes voegt Hittech een specialist toe die kennis van geautomatiseerde productie inbrengt. Daarnaast geeft de overname Hittech toegang tot de aerospace-markt met de kennis van alle bijbehorende en relevante kwaliteitssystemen.

Verder ontwikkelen

Hittech geeft aan het ingezette beleid van Landes voort te zetten en het bedrijf verder te ontwikkelen op de locatie in Emmen. “Wij zijn ervan overtuigd dat dit niet alleen positief zal zijn voor Landes en haar medewerkers, maar ook voor haar klanten”, meldt Hittech.

Landes zal als onderdeel van de Hittech Groep opereren onder de naam Hittech Landes.

Hittech Group

Hittech Group, opgericht in 2004, bestaat uit 8 bedrijven in een holding. De groep heeft metaalbewerking als basis, maar is inmiddels verder ontwikkeld tot “hightech bedrijf met een sterke ontwikkelkracht, grote technologie- en materiaalkennis en sterk ontwikkeld projectmanagement”.

Het concern (met 7 bedrijven in Europa en 1 in Azië) heeft een jaaromzet van ruim 100 miljoen euro en in totaal zo’n 650 medewerkers. Klanten zitten vooral in de sectoren medical, semicon, measurement & analysis en packaging.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven