High Tech Campus weg bij Boekhoorn • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

High Tech Campus weg bij Boekhoorn

De High Tech Campus in Eindhoven (HTCE) krijgt een nieuwe eigenaar. Investeerder Marcel Boekhoorn heeft het verkocht aan het Amerikaanse Oaktree Capital Management. Op de campus werken zo’n 12.000 mensen bij 235 hightech bedrijven, waaronder Philips, NXP en ASML. Philips heeft de High Tech Campus in 1998 opgericht. Boekhoorn kocht het in 2012 voor zo’n 425 miljoen euro.

De partijen hebben het nieuwe overnamebedrag niet bekendgemaakt. Boekhoorn zelf noemt de verkoop desgevraagd in Quote een ‘superdeal’.

“We zijn blij dat we Oaktree hebben gevonden als onze nieuwe investeerder. Oaktree heeft een diepgaande ervaring in wetenschapsparken en is toegewijd om ons te helpen om HTCE naar de volgende fase van ontwikkeling te brengen”, zegt Jan Willem Neggers, managing director bij HTCE.

“We zijn verheugd om te kunnen investeren in HTCE, een van de beste wetenschap- en technologieparken in Europa. We zetten ons in om het park uit te breiden, een aantal van de bestaande gebouwen te moderniseren en het hightech ecosysteem verder te ontwikkelen. We zijn blij om lid te worden van de Brainport gemeenschap”, zegt Hermann T. Dambach, managing director bij Oaktree.

De nieuwe koper geeft aan het businesspark verder te willen uitbreiden. Ook wil Oaktree bestaande en nieuwe huurders helpen om hun bedrijfsactiviteiten te versnellen.

Uitvoerende en operationele activiteiten blijven de verantwoordelijkheid van het huidige HTCE Site Management team onder leiding van Neggers en Freek Smolders. “Hierdoor blijft de continuïteit van alle activiteiten gewaarborgd.”

De verkoop van de High Tech Campus zal rond september/oktober afgerond zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven