HGG wint de Smart Manufacturing Award 2017 • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

HGG wint de Smart Manufacturing Award 2017

HGG uit Wieringerwerf is door de Koninklijke MetaalUnie uitgeroepen tot de winnaar van de Smart Manufacturing Award 2017. Jaarlijks stelt de Koninklijke MetaalUnie een prijs ter beschikking aan een van zijn leden, die zich met een actueel thema positief heeft weten te onderscheiden. Dit jaar koos de Koninklijke MetaalUnie voor het thema ‘Smart Manufacturing’, waarbij bedrijven in de metaalsector beoordeeld werden op hun onderscheidend vermogen door slim in te spelen op de toekomst. In de aanloop naar de uitreiking van de landelijke prijs, werden acht districtswinnaars bekend gemaakt. HGG wist uiteindelijk na de dirstrict award ook de landelijke award te ontvangen.

Jan Post, jury voorzitter Smart Manufacturing Awards: “HGG is een mooi voorbeeld van Smart Manufacturing op vele vlakken in de metaalsector. Het bedrijf is voortdurend bezig met het optimaliseren van processen door technologische innovatie, digitalisering en automatisering en realiseert daarmee grote doorlooptijd- en kostenreductie voor zijn klanten.”
“Smart Manufacturing zit HGG al 31 jaar in het bloed. Wij hebben het ‘Mental factoring’ genoemd, ‘produceer met het hoofd’! Het is een integraal deel van het DNA bij de HGG-medewerkers. Het is een geweldige kroon op het werk van al onze mensen, om deze prijs met hen te kunnen delen.” aldus Mark Helder, Managing Director bij HGG.

HGG is een internationaal bedrijf, dat zich enerzijds richt op het ontwikkelen van geavanceerd machines voor 3D profileringsoplossingen en anderzijds deze machines zelf inzet voor snijdiensten aan derden. Deze combinatie resulteert in een unieke samenwerking waarbij kennis en ontwikkeling centraal staan.

Smart manufacturing wordt door HGG ingezet binnen de gehele organisatie; van 3D printing voor fast prototyping tot het verder ontwikkelen van robots, aan de hand van intern ontwikkelde technologieën, voor het verbeteren van de nauwkeurigheid met een factor 10. Onlangs wist HGG de levertijd voor specifieke staalbouw machines terug te brengen van 28 weken naar zes weken. Hierbij stonden het modulair ontwerpen van componenten, een toegewijd team van alle disciplines, een gestroomlijnde samenwerking met toeleveranciers en voorraadbeheer centraal. Door nauwe samenwerking tussen de twee bedrijfsonderdelen is HGG nu ook in staat een ‘snij-garantie’ te bieden aan onder andere klanten uit de staalbouw industrie, waar deadlines vaak kort zijn.

De Koninklijke MetaalUnie kiest HGG als landelijk winnaar van de Smart Manufacturing Award 2017 (foto: HGG)

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven