Ga naar hoofdinhoud

HGG bespaart fit- en laskosten

Tijdens de internationale vakbeurs Tube & Wire 2010 in Düsseldorf (D) liet HGG Profiling Equipment uit Middenmeer een SPC 1200 3D buizensnijmachine zien. Op zich al een bijzondere machine, maar was deze voorzien van wanddiktemeting en de ‘outfitting marking’ optie. Met deze laatste optie kan 30% bespaard worden op fit- en laskosten.

Bij een HGG buizensnijmachine met ‘outfitting marking’ optie wordt rechtstreeks van het CAD-bestand een koppeling gelegd naar het eindproduct. De machine snijdt de buizen op maat en onder de juiste hoek. Hierdoor ontstaat een goede passing als de verschillende buisstukken later in een constructie aan elkaar worden gelast.

 

Ook is een juiste passing belangrijk voor een constant lasvolume. Door de ‘outfitting marking’ optie worden alle buizen tevens voorzien van markeringen en een identificatienummer. Het plasmasnijmachine kan snel schakelen tussen snijbewerkingen en markeren. Er ontstaat een complete gestructureerde en gedefinieerde set aan buizen.

 

HGG op Tube & Wire 2010

Door de verschillende buizen op de snijmachine al te voorzien van markeringen en identificatie, wordt er 30% bespaard op fit- en laskosten (foto’s: Paul Quaedvlieg, kijk hier voor meer foto’s van de Tube & Wire 2010)

 

De wanddiktemeting bij HGG gebeurt ultrasoon. De volautomatische wanddiktemeter brengt eerst wat gel aan op de buis. Dan wordt het meetapparaat op de buis geplaatst en wordt de wanddiktemeting uitgevoerd. De buis wordt daarna 90 graden gedraaid en er wordt weer gemeten. Dit wordt zo nog twee keer herhaald totdat er vier wanddiktes zijn gemeten. De software van de machine gebruikt de wanddiktemetingen om een zo zuiver mogelijke snede te maken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven