Hermle op AMB • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Hermle op AMB

Bewerking aan de C650 (foto: Hermle).

Hermle staat op de komende AMB met 7 machines. Drie machines op de Hermle-stand, waaronder de C650, geven een goede indruk van waar het merk nu staat. Basis vormt het gebruik van de bouwstenen in ‘Digital Production, Digital Operation en Digital Service.

Deze bouwstenen staan voor intelligent contractbeheer, transparante productieprocessen, slimme afstemming van de machine, papierloos werken en verfijnde technologiecycli op weg naar smart factory en Industrie 4.0.

Grootste model in Performance-Line

Met de C650  presenteert Hermle haar grootste 5-assig bewerkingscentrum uit de Performance-Line, met een bereik van (X-Y-Z) 1050-900-600 mm, een tafel met opspanoppervlak van Ø 900 x 750 mm en een tafelbelasting van 1500 kg, voor gereedschappen- en matrijzenbouw.

De C42 U MT dynamic uit de High-Performance-Line combineert frezen en draaien in een bewerking, in één opspanning. De machine kan onder meer gebruikt worden voor simultaandraaien en interpolatiedraaien. Zo kunnen NC-bewerkingen van contouren van werkstukken (ook uitdraaien en afbramen) relatief snel en met hoge precisie compleet worden uitgevoerd.

Handling met HS flex

Op het gebied van automatisering heeft Hermle ruim 20 jaar Hermle-Leibinger Systemtechnik GmbH. Op de stand wordt een C 400 in de Performance-Line gepresenteerd. Hierin is handlingsysteem HS flex opgenomen. Dat maakt dat modulair met meerdere  opslagmodulen te werken is en sinds kort ook met een verdere uitbouw naar een multi-palletsysteem, voor een productiever gebruik van HS flex. Gecombineerd met het Hermle Automation Control System (Hacs) biedt HS flex nóg meer flexibiliteit en gebruiksgemak.

Andere modellen in de High-Performance-Line, zoals de C 32 U dynamic en de C 12 U, zullen te zien zijn bij stands van fabrikanten van gereedschappen en opspanmiddelen.

Kleinste in Performance-Line

Bij de Sonderschau Jugend in het atrium (Ingang oost) staat Hermle met haar kleinste model in de Performance-Line, namelijk de C 250. Daar wordt met een hoogglans-diamantfrees de voorkant van een Formule-1 raceauto bewerkt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven