Hermle legt alles met video vast • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Hermle legt alles met video vast

Tijdens het open huis in Gosheim presenteerde Hermle de nieuwe C52. Binnenkort in Metaal Magazine een artikel over deze machine (foto: Reinold Tomberg)

Vorige week tijdens de persconferentie ter gelegenheid van de Hausausstelling in Gosheim (D) is ook het onderwerp Industrie 4.0 besproken. Het blijkt dat er technisch al heel veel mogelijk is. Maar er is ook weerstand vanuit de metaalindustrie tegen (onbewuste) dialogen met machinebesturingen.

Franz-Xaver Bernard van de Vorstand van Hermle gaf een voorbeeld. ”Stel je voor dat we vanuit Gosheim via het internet aan een draaifreesmachine in Canada ondersteuning verlenen. En dat vervolgens een crash optreedt met deze machine”. Dit geeft uiteraard een enorm gedoe over de schuldvraag en de kosten. Om die reden werkt Hermle via een protocol en worden alle handelingen op het beeldscherm via een video vastgelegd. Deze video wordt gedeeld met de machinegebruiker.

De Hausausstellung van Hermle is vorige week bezocht door 2.600 bezoekers (foto: Hermle)
De Hausausstellung van Hermle is vorige week bezocht door 2.600 bezoekers (foto: Hermle)

Je ziet dat een van de voordelen van Industrie 4.0, een onbeperkte data-uitwisseling, ook juridische aspecten heeft. Hermle ervaart dan ook dat sommige EDV-afdelingen van metaalbedrijven geen koppeling naar buiten naar andere computersystemen toelaten. In ons land heeft Hermle een vestiging in Horst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven