Ga naar hoofdinhoud

HEM 500U standaard machine Mikron

Voor pakweg 160.000 euro biedt GF AgieCharmilles de nieuwe Mikron HEM 500U aan. Dit is een entry-machine die door de mensen van Mikron ontwikkeld is voor ‘standard-level’-metaalbewerkingen. Vorige week heeft GF AgieCharmilles in Schorndorf (D) meer uitleg gegeven over dit universele bewerkingscentra.

De nieuwe Mikron HEM 500U is dit najaar voor het eerst gepresenteerd tijdens de IMTS in Chicago (USA). Door een aantal zaken te standaardiseren en omdat de machine in China gebouwd wordt, kan GF AgieCharmilles de HEM 500 U voor een aanzienlijk lagere prijs aanbieden dan de bestaande HSM en HPM  machines. Het bereik van de machine is 500 mm  x 450 mm x 400 mm (X x Y x Z).

 

GF AgieCharmilles Mikron HEM 500U

Schema van de opbouw van de Mikron HEM 500U: drie assen in het gereedschap en twee roterende assen in het werkstuk. Om voldoende stijfheid te verkrijgen is de machine voorzien van een tegenlager. De machine wordt nu geleverd als een 3+2-machine. Volgend jaar komt een vijfassige uitvoering met een hiervoor toegesneden draaizwenktafel (foto: Reinold Tomberg)Mkiron HEM500U GF AgieCharmilles

Een kijkje in de geopende machine. Door de beide deuren is de machine goed toegankelijk voor de operator én voor een automatische belading.

 Mikron HEM500U IMTS Chicago

De Mikron HEM 500U zoals geëxposeerd tijdens de IMTS in Chicago (USA). Op de tafel met een B-bereik van plus 50 graden tot -110 graden kan een werkstuk met een maximale massa van 300 kg. De besturing is een Heidenhain iTNC 530. De planning is dat Mikron van de HEM machines ook grotere uitvoeringen gaat aanbieden. In ons land heeft GF AgieCharmilles een vestiging in Lomm


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven