Ga naar hoofdinhoud

Heinmade neemt vonkspecialist CVT over

Heinmade in Eindhoven, leverancier van piëzokeramische oplossingen, heeft draadvonkspecialist CVT in Hoogeloon overgenomen. Daarmee kan Heinmade de productiekennis en -technologie van CVT die cruciaal is voor zijn piëzomodules zeker stellen en de leverbetrouwbaarheid verder verbeteren.

Heinmade is in 2005 gestart als distributeur voor hoogwaardige piëzocomponenten van fabrikanten als Noliac en Piezomechanik. In de loop der jaren groeide het bedrijf uit tot een leverancier van piëzokeramische oplossingen voor met name de halfgeleiderindustrie en de medische technologie. Heinmade is gevestigd op de High Tech Campus Eindhoven en telt nu tien medewerkers.

 

Schijf_ontkoppeld

Een toepassing van draadvonken: een hysterese vrije ontkoppeling om hoge positienauwkeurigheid en reproduceerbaar te behalen (foto: Heinmade)

 

Draadvonken

Controlled Vonk Technologie (CVT) is al meer dan 35 jaar specialist op het gebied van draadvonken. CVT telt twee medewerkers en zes machines (vier voor draadvonken, twee voor vonkboren). Heinmade is nu vijf jaar klant bij CVT vanwege de nauwe toleranties en de hoogwaardige afwerkingdie met draadvonken haalbaar zijn. Draadvonken is bij uitstek geschikt voor het maken van zogeheten gatscharnieren, constructies die veel worden toegepast in nauwkeurige stages – vandaar de noodzaak voor nauwe toleranties. De lage oppervlakteruwheid vermindert het risico op kerfwerking (en daardoor materiaalbreuk) bij hoogfrequente bewegingen in stages. 

 

Overname

Dus toen directeur-eigenaar Albert van Heugten vorig jaar aangaf op termijn CVT te willen verkopen, greep Heinmade-directeur Hein Schellens zijn kans om deze cruciale productietechnologie in huis te halen. Per 1 januari jl. is CVT overgenomen door Heinmade. Schellens: “De belangrijkste reden daarvoor is ketenbeheersing. Met de overname van CVT hebben wij deze maakkennis intern en kunnen we onze doorlooptijden verder verkorten”.

 

Zelfstandig

In de Heinmade-holding gaat CVT opereren als een zelfstandige eenheid die bestaande en nieuwe klanten zal blijven bedienen. Albert van Heugten blijft nog drie jaar verbonden aan het bedrijf, voor het overdragen van zijn kennis en het inwerken van zijn opvolger, die inmiddels is aangesteld. Vooralsnog blijft CVT in Hoogeloon gevestigd. Op termijn voorziet Hein Schellens samenvoeging van beide bedrijven op één locatie, zodat de onderneming zich nog beter kan profileren als de piëzospecialist in Brainport Regio Eindhoven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven