Hedelius toont Acura machineserie op AMB • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Hedelius toont Acura machineserie op AMB

De compacte Acura 65 presenteert Hedelius live onder spaan tijdens de AMB (foto: Hedelius)

Tijdens de AMB in Stuttgart (D) kunnen bezoekers op de stand van Hedelius de nieuwe Acura 65 aanschouwen. Deze nauwkeurige en productieve vijfasser is het eerste model uit de nieuwe machineserie. De Acura serie bestaat momenteel uit twee compacte modellen.

De Acura 55 is voorzien van een draaizwenktafel met een diameter van 440 mm en heeft een bereik van 500 mm x 550 mm x 520 mm (XxYxZ). De grotere Acura 65 heeft een bereik van 700 mm x 650 mm x 600 mm (XxYxZ) en heeft een bewerkingstafel met een diameter van 650 mm x 540 mm. De Acura machines zijn geconstrueerd als hoog nauwkeurige bewerkingscentra. De Y- en Z-as constructie zorgt ervoor dat de afstand van de hoofdspil en de assen over het volledige bereik constant is. Een trillingsdempend frame en de tafel die aan twee zijden gelagerd is voor een hoge robuustheid, zorgen o.a. voor de nauwkeurige eigenschappen van de machine.

Compact en ergonomisch

De compacte afmeting van de Acura neemt een vloeroppervlak van 2.680 mm x 2.850 mm in gebruik. Hydrauliek, pneumatiek, het smeersysteem, en het koelaggregaat zijn achter de machinebehuizing geplaatst. De bewerkingstafel is op een hoogte van 845 mm en ver naar voren geplaatst, zodat de bediener eenvoudig toegang heeft tot het werkstuk. De Acura wordt seriematig uitgerust met een Heidenhain TNC 640 besturing met een 19‘‘ monitor. Optioneel is het bewerkingscentrum uit te rusten met Sinumerik 840D Solutionline.

Geïntegreerd gereedschapmagazijn

Aan de rechterzijde van de machine bevindt zich een geïntegreerd gereedschapmagazijn met ruimte voor 65 gereedschappen. Het magazijn kan parallel aan het in bedrijf zijn van de machine aan de voorzijde beladen worden. Optioneel kan een stand-by magazijn worden toegevoegd met ruimte voor nog eens 190 gereedschappen. Hedelius wordt in Nederland vertegenwoordigd door Promas uit Maasbree

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven