Hedelius: drie noviteiten tijdens open huis • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Hedelius: drie noviteiten tijdens open huis

Impressie van de Open Huis show van Hedelius op 23 en 24 april jl

Ruim 500 bezoekers lieten zich op 23 en 24 april jl. verspaningstechnisch bijpraten op het open huis van Hedelius uit Meppen. Daaronder waren ook veel afvaardigingen van metaalbedrijven uit ons land.

“Nederland is een belangrijke exportmarkt voor onze machines,” zegt managing director Dennis Hempelmann. “Met onze vertegenwoordiger Promas hebben we al meer dan vijftien jaar een uitstekende partner. Niet zonder resultaat: de laatste drie jaar verdubbelde onze omzet in de Lage Landen. Ook zien we steeds vaker dat na een eerste aankoop van een Hedelius machine er een tweede en derde volgt.”

Formule

De Hedelius-formule heeft vier facetten: technologie, de prijs/kwaliteitverhouding, de mogelijkheid om machines uit voorraad te leveren en een goede service. De technologie is terug te vinden in een aantal vindingen en voorzieningen die de machines precisie en snelheid bieden, ook op langere termijn. Een voorbeeld is de Celox motorspil, met hybride lagertechniek, een hydromechanisch gereedschapspansysteem, hoge stijfheid en rondloopprecisie. Hedelius kan een hoge kwaliteit bieden tegen een goede prijs door seriematige opbouw uit modules. De klant houdt overigens de mogelijkheid om het eindproduct door keuze uit bijvoorbeeld spiltoerentallen en vermogens alsmede een veelheid aan opties geheel voor de eigen situatie te optimaliseren. Een deel van de productie is bestemd om op voorraad te houden, zodat een aantal modellen snel geleverd kan worden.

Training en demonstratie

Tijdens het open huis konden de bezoekers kennismaken met het onlangs geopende, 1.600 vierkante meter grote trainings- en demonstratiecentrum, waar een tiental modellen, veelal onder spaan, werd gedemonstreerd. Daaronder ook de Tiltenta T7, een in 2013 op de markt gebrachte machine die gunstig is ontvangen door de metaalverwerkende industrie. Richard Hermans, directeur van de Nederlandse vertegenwoordiger Promas uit Maasbree, meldt dat ook Nederlandse bedrijven gecharmeerd zijn van het machineconcept met zijn zwenkbare hoofdspil en geïntegreerde NC-draaitafel.

Noviteiten

Met de T6 heeft de T7 er inmiddels een klein, compact broertje bij; dit is een van de drie noviteiten die Hedelius tijdens het open huis presenteerde. De tweede betreft een uitbreiding van het gereedschapmagazijn van de Tiltenta T7. De derde noviteit vormt een uitvoering van de T7 met twee NC-draaitafelels. Alle noviteiten zijn dus variaties op het Tiltenta-thema.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven