Harddraaien? Of toch slijpen? • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Harddraaien? Of toch slijpen?

Bij het hardfrezen speelt de gereedschapshouder een belangrijke rol. Bijvoorbeeld de Mapal Hydro Dream Chuck en de Hydro Mill Chuck (foto: Laagland).

Harddraaien heeft marktaandeel gewonnen, dankzij ontwikkelingen aan machines én gereedschappen. Bij welke toepassingen wordt slijpen vervangen door harddraaien? En welke eisen stelt harddraaien aan machine, gereedschap én werkstuk zodat het ook economisch rendabel is? Dat meldt MTL Metaal Magazine in de maart-editie.

Hembrug, Laagland (Index-Traub, Makino en Mapal) en Iscar laten in MTL Metaal Magazine hun licht schijnen over de ontwikkelingen bij machines, bij gereedschappen en in de strategie van de bewerking.

Zo wordt duidelijk welke factoren van belang zijn bij harddraaien, wanneer slijpen een betere optie is en wat harddraaien voor voordelen biedt.

Verder wordt ingegaan op het belang van de machineconstructie, welke gereedschappen en gereedschapshouders aan te raden zijn, het belang van automatisering en koelen en of een hybride aanpak (slijpen én precisiedraaien) een optie is.

De ontwikkelingen in het harddraaien zijn voor precisieverspaners in ieder geval goed nieuws. Waarom? Lees het complete artikel in MTL Metaal Magazine (premium) (pagina 17-21).

Nog geen abonnee? Klik hier!

Activeer uw account

Adverteren? Lees over de mogelijkheden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven