Harddraaien én slijpen op Hembrug-stand EMO • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Harddraaien én slijpen op Hembrug-stand EMO

Harddraaien en slijpen in één opspanning (foto's: Hembrug).

Hembrug Machine Tools maakt zich sterk voor het principe ‘slijpen waar het moet, draaien waar het kan’. De Haarlemse fabrikant komt met twee Mikroturn harddraaimachines naar de EMO om de nieuwste ontwikkelingen in harddraaien te demonstreren als reactie op vragen uit de markt.

Harddraaien en slijpen in één opspanning gecombineerd, zorgt voor minder processtappen en dus voor kostenbesparingen, stelt het bedrijf. De Mikroturn 500 XL toont in de configuratie met beide bewerkingen (harddraaimachine met eigen, geïntegreerde slijpspil) de voordelen van het harddraaiproces en realiseert waar nodig een oppervlaktestructuur die alleen verkregen kan worden met slijpen. Dat meldt vakblad Metaal Magazine in het EMO-voorbeschouwingsnummer.

Mikroturn 100

Een scannende taster geeft terugkoppeling over de kwaliteit van het eindproduct.

De Mikroturn 100 die Hembrug eveneens presenteert, heeft opties voor geavanceerde procesmonitoring. Het hele harddraaiproces kan bewaakt en automatisch aangepast worden, via drie geïntegreerde meetsystemen. Een optisch beitelmeetsysteem bepaalt de hele geometrie van de beitel, inclusief de veranderingen in de radius en het huidige slijtageniveau. Gedurende de bewerking wordt het hele proces gecontroleerd via een procesmonitoringssysteem. Dit systeem bewaakt realtime de kwaliteit van het werkstuk evenals de slijtage en mogelijke schade aan de beitel. Ook geeft een scannende taster terugkoppeling over de kwaliteit van het eindproduct, ná bewerking en vóór het de machine verlaat. Dit alles zorgt voor een hoge mate van proceszekerheid.

Tijdens de EMO in Hannover zullen de beide machines de nieuwe kleuren voeren, vooruitlopend op de restyling van volgend jaar. Ook zullen de machines een nieuw type bedieningspaneel hebben.

Hembrug, hal 17, stand C18

Voorbeschouwing

Metaal Magazine zal aanwezig zijn op de EMO in Hannover om verslag te doen.
Het vakblad heeft op 8 september uitgepakt met een extra dik (70 pagina’s!) voorbeschouwingsnummer.
Neem een abonnement

Bekijk ook:

NIEUW

 

Dossier EMO
Metaal Magazine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven