(Hard)draaien en slijpen in één machine • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

(Hard)draaien en slijpen in één machine

Spinner biedt een draaimachine en slijpmachine in één (foto: Limas).

Spinner komt met de Microturn-Grind. Het is volgens de fabrikant de eerste machine is die een ultraprecisie harddraaimachine combineert met een binnen- en buitenslijpmachine.

Met de Microturn-Grind kunnen werkstukken in geharde toestand niet alleen hoognauwkeurig gedraaid maar dus ook geslepen worden.

Draaien

De machine is allereerst een volwaardige draaimachine met een revolver met Y-as, aangedreven gereedschappen, een hoogtoerige hoofdspindel én een subspindel beide met maximaal 10.000 tpm. voor draaibewerkingen én de mogelijkheid voor C-as interpolatie.

Slijpen

Slijpen is mogelijk door middel van een grote rondslijpsteen (400 mm) en twee hoogtoerige binnenslijpspindels. Het dressen van de slijpstenen en balanceren van de spindels gebeurt volautomatisch in het proces.

Doorontwikkeling

De gecombineerde machine is een doorontwikkeling van de bestaande Microturn. Dit machineconcept van Spinner is leverbaar met hoofd- en subspindel, B-as en revolver met aangedreven gereedschappen.

In één opspanning

De Microturn-Grind wordt in Nederland geleverd door Limas in Neer. Met de combi zet Spinner in op de toenemende vraag naar complexere machines voor hoogprecisie én compleetbewerking, mogelijk in één opspanning.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven