Hannover Messe verschuift ook • Metaal Magazine
Nieuws

Hannover Messe verschuift ook

De Hannover Messe verschuift van april naar 30 mei tot en met 2 juni. “Vorig jaar is gebleken dat de zomermaanden het beste zijn voor grote evenementen tijdens deze pandemie”, geeft Dr. Jochen Köckler, CEO van Deutsche Messe AG, aan.

Deutsche Messe AG heeft tot een maand uitstel besloten in nauwe samenwerking met de exposantenadviesraad van de Hannover Messe en de partnerverenigingen VDMA (Duitse vereniging voor machine- en installatietechniek) en ZVEI (vereniging van de Duitse elektrotechniek en digitale industrie).

‘Planningszekerheid’

“Op dit moment kunnen we niet voorspellen of de Covid-situatie in april beter zal zijn, dus de nieuwe datum biedt onze klanten de grootst mogelijke planningszekerheid, zodat ze hun innovaties kunnen presenteren op ’s werelds belangrijkste industriële vakbeurs”, aldus Köckler.

Begin juni 2022 zal de Hannover Messe het eerste grote industriële evenement ter wereld zijn, aldus de beursorganisatoren. “De focus op digitalisering en duurzaamheid zal een stimulans zijn voor innovatieve en efficiënte benaderingen van productie en klimaatbescherming”, geeft hij aan.

‘In belang exposanten en bezoekers’

“Het is goed om de Hannover Messe naar een latere datum te verschuiven en de vaccinatiegraad te laten stijgen”, zegt Thilo Brodtmann, general manager VDMA. “Dat is in het belang van de exposanten en de bezoekers van de beurs.”

“De latere datum verhoogt ook de kans op een groter publiek, zowel nationaal als internationaal, wat iedereen ten goede komt.”

‘Klimaatbescherming en digitalisering’

Volgens hem zal machinebouw en installatietechniek zich in Hannover presenteren als de sector die klimaatbescherming en digitalisering technologisch mogelijk maakt.

Verder is de sector in zijn ogen een aanbieder en gebruiker van geavanceerde technologie voor verknoopte en intelligente productie.

Dit jaar duurt de beurs 4 dagen, vanwege de volle evenementenkalender van het Hannover Exhibition Center in juni. In 2023 hervat de Hannover Messe zijn normale vijfdaagse schema in april weer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven